Raak mij aan! Touch me!

Ben je een voorstelling aan het maken en wil je graag testen wat het publiek er van vindt?

Zing je in een koor en ben je nieuwsgierig hoe jullie klanken klinken in de hal van het Forum? Debateer je graag met vrienden maar wordt je huiskamer te klein? Ben je heel geestig en denk je dat je met gemak een hele tribune aan het lachen krijgt? Dan is dit echt iets voor jou: Op de Bühne!

AANMELDEN

10025

Chinees Nieuwjaar 2022 | 6 febr

Bao Trieu/Blijd viert samen met jou het Chinees Nieuwjaar 2022 met een prachtige show in het Forum Groningen.

Draken en leeuwen

"Chinees Nieuwjaar is een hele belangrijke feestdag voor een kwart van de wereldbevolking", vertelt Earl Blijd, oprichter van de Chinese vechtsportschool Bao Trieu in Groningen. "Niet alleen in China, maar ook in veel andere Aziatische landen en daarbuiten wordt het gevierd. In Suriname, waar ik vandaan kom, is het zelfs een nationale feestdag." zegt Blijd, die zelf Chinees bloed heeft. Tijdens de Chinese nieuwjaarsviering worden draken- en leeuwendansen uitgevoerd om voorspoed te brengen. "Met de drakendans probeer je geluk en voorspoed te brengen voor de mensen", legt Blijd van vechtsportvereniging Bao Trieu uit. "De draak gaat achter de parel aan, die symbool staat voor wijsheid."

2022 Jaar van de Tijger

2022 is het jaar van de Tijger, beginnend op 1 februari 2022 en eindigend op 31 januari 2023. Het is een jaar van de Watertijger. De tijger staat bekend als de koning van alle dieren in China. Het sterrenbeeld Tijger is een symbool van kracht, het uitdrijven van kwaad en dapperheid. Veel Chinese kinderen dragen hoeden of schoenen met een tijgerafbeelding voor geluk.

Agenda

Zondag 6 februari
12:00 tot 14:00
Editie: Chinees Nieuwjaar
Publiekstribune
Zondag 6 maart
12:00 tot 14:00
Publiekstribune
Zondag 3 april
12:00 tot 14:00
Publiekstribune

Misschien vind je dit ook leuk

Haydn op zondag Groningen

Haydn op zondag Groningen

zondag 13 maart 10:00 tot 13:00