Raak mij aan! Touch me!
Nederlands als tweede taal
Algemene informatie

Nederlands als tweede taal

Algemene informatie over onze cursussen Nederlands

Het leren van de taal is een goede manier om vertrouwd te raken met het land waar je voor kortere of langere tijd woont. Bij het Forum kun je op verschillende niveaus Nederlandse les volgen. Je krijgt les van gecertificeerde docenten. Tijdens de lessen leer je de grammaticale structuur van de taal kennen. Ook is er veel aandacht voor praktische toepassingen zoals spreken en schrijven.

Taalniveaus
Je kunt een cursus volgen voor de niveaus A1, A2, B1, B2 en C1. De B1 cursus is zo lang dat deze verdeeld is over twee periodes. De cursussen starten drie keer per jaar: in januari, april en september. Elke groep heeft twee keer per week les. Een les duurt anderhalf uur, een cursus bestaat uit 24 lessen. Voor alle niveaus zijn er middag- en avondgroepen.

Huiswerk
Een taal leren vraagt inzet en inspanning. Alleen aanwezig zijn bij de lessen is niet voldoende. Als je goede resultaten wilt behalen, is het belangrijk dat je de lessen goed voorbereidt en het opgegeven huiswerk maakt. Ga hierbij uit van minimaal drie uur per week.

Conversatielessen
Naast taallessen biedt het Forum ook conversatielessen op verschillende taalniveaus aan. In kleine groepen (maximaal zes personen) spreek je over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld zaken uit het nieuws, ervaringen in Nederland, etc. De begeleiders zijn ervaren Nt2-docenten. Zij kunnen ingaan op vragen over de taal en geven je feedback. Het doel is vooral dat je in een veilige en stimulerende omgeving kunt oefenen met het spreken van Nederlands. De lessen zijn eenmaal per week en duren anderhalf uur. Een cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten.

Je vindt hier meer informatie over de planning van de verschillende cursussen en hoe je je kunt inschrijven. Bij elke cursus vind je meer informatie over het programma en het lesmateriaal. Als je niet zeker weet wat je niveau is, kun je een intake-gesprek aanvragen met een van onze docenten. Ook voor andere vragen kun je bij hen terecht. Stuur een mailtje naar info@forum.nl.

Voor het bepalen van de niveaus gaan we uit van het Europees Referentiekader (ERK). Dit is de standaard voor taalonderwijs in Europa. Hier vind je meer informatie over het ERK.

Benieuwd welke cursussen we op dit moment aanbieden? Bekijk de agenda!