Raak mij aan! Touch me!
Nederlands als tweede taal
Algemene informatie

Nederlands als tweede taal

Het leren van een taal is een goede manier om vertrouwd te raken met het land waar je voor kortere of langere tijd woont. Bij Forum Groningen kun je op verschillende niveaus Nederlandse les volgen. Je krijgt les van gecertificeerde docenten. Tijdens de lessen leer je de grammaticale structuur van het Nederlands kennen. Ook is er veel aandacht voor praktische toepassingen zoals spreken en schrijven.

Verschillende niveaus
Je kunt een cursus volgen op de niveaus A1, A2, B1, B2 en C1. De cursussen starten drie keer per jaar: in januari, april/mei en september. Elke groep heeft twee keer per week les. Een les duurt anderhalf uur, een cursus bestaat uit 24 lessen (A en B-niveau) of 20 lessen (C-niveau). Voor al deze niveaus zijn er middag- en avondgroepen.

Conversatielessen
Naast taallessen biedt Forum Groningen ook conversatielessen op verschillende taalniveaus aan. In kleine groepen (maximaal 6 personen) spreek je over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld zaken uit het nieuws, ervaringen in Nederland, etc. De begeleiders zijn ervaren Nt2-docenten. Zij kunnen ingaan op vragen over de taal en geven je feedback. Het doel is vooral dat je in een veilige en stimulerende omgeving kunt oefenen met het spreken van Nederlands. De lessen zijn eenmaal per week en duren anderhalf uur.

Vragen?
Zodra je je kunt opgeven voor een nieuwe cursus, dan kun je dit hier vinden. Mocht je tussentijds vragen hebben, mail ons gerust op info@forum.nl. We helpen je graag!
Als je niet zeker weet wat je niveau is, kun je een intake-gesprek aanvragen met een van onze docenten.