Raak mij aan! Touch me!

Nederlands als tweede taal (niveau IV) van A2/B1 naar B1 (deel 1)

Deze cursus is een vervolg op Nederlands als tweede taal van A1 naar A2 (niveau II). Je kunt de cursus ook volgen als je op een andere manier het taalniveau A2 bereikt hebt. Tijdens de cursus wordt een aantal nieuwe onderwerpen uit de grammatica behandeld. Hiernaast werk je steeds meer met authentieke Nederlandse teksten. Er is veel aandacht voor spreek- en schrijfvaardigheid en voor de uitbreiding van de woordenschat.   

Extra informatie  
De stap van A2 naar B1 is relatief groot. Er zijn veel nieuwe onderwerpen en het is belangrijk om deze onderwerpen uitgebreid te behandelen. Dit doen we daarom niet in één cursus maar in twee, aansluitende cursussen: de eerste cursus (deel 1) gaat van A2 naar A2/B1, de vervolgcursus (deel 2) gaat van A2/B1 naar B1. Elke cursus bestaat uit 24 lessen van 90 minuten. 

Cursisten die bij minimaal negentien van de vierentwintig lessen aanwezig zijn, ontvangen aan het eind van de cursus een certificaat van deelname. De docent is Aye Oosterwoud.  

Lesmateriaal  
De sprong  (herziene editie, 2023) - Maud Beersmans en Wim Tersteeg, Uitgeverij Boom (ISBN: 9789024457656). O.a. verkrijgbaar bij boekhandel Van der Velde aan de Grote Markt of via www.nt2.nl. De kosten voor het lesmateriaal zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.  

Tijdens deze cursus behandelen we de eerste helft van dit boek. De tweede helft van het boek wordt behandeld in de vervolgcursus (deel 2) Nederlands als tweede taal (niveau IV) van A2/B1 naar B1

Lestijden 
De lestijden zijn twee keer per week. 

  • De middaggroep staat gepland op dinsdag en donderdag van 16.00 - 17.30 uur.   
  • De avondgroep staat gepland op dinsdag en donderdag van 19.00 - 20.30 uur.  

De eerste les is op dinsdag 16 april, de laatste les is op donderdag 11 juli. 

Vragen? Stuur een e-mail naar info@forum.nl

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Nederlands als tweede taal | B1 - deel 1.

Meer cursussen

Forum Groningen biedt meerdere taalcursussen op meerdere niveaus. De cursussen starten drie keer per jaar: in januari, april en september. 

Naast taallessen biedt het Forum ook conversatielessen op verschillende taalniveaus aan. Zit er iets voor je bij?

Bekijk het volledige aanbod
Meer cursussen