Raak mij aan! Touch me!

Op vrijdag 30 september wordt in heel Europa de Europese Nacht van de Onderzoekers georganiseerd, om wetenschap te vieren en te bevragen. In Groningen organiseren de vier nieuwe interdisciplinaire schools van de RUG de Europese Nacht van de Onderzoekers met een talkshow onder leiding van Anna Gimbrère, muziek van Marlene Bakker, interactieve opstellingen en een gezellige borrel. Iedereen is welkom! Goed om te weten: het programma is grotendeels in het Nederlands, maar er zal ook af en toe Engels gesproken worden.

Op dit moment zijn alle tickets voor de Europese Nacht van de Onderzoekers gereserveerd. Wil je graag een plekje bemachtigen? Schrijf je dan in op de wachtlijst. Wanneer er tickets beschikbaar komen voor je, laten we je het weten! Daarnaast is het mogelijk om deze avond live te volgen op de publiekstribune van het Forum. Hier wordt de Europese Nacht van de Onderzoekers live uitgezonden!

Heb jij je aangemeld, maar lukt het niet om aanwezig te zijn? Meld je af door een mailtje te sturen naar ticketworks@forum.nl en maak iemand anders blij met jouw ticket!

naar de wachtlijst

Vrouw & Wetenschap

De Groningse Europese Nacht van de Onderzoekers staat in het teken van het thema Vrouw & Wetenschap. Het was namelijk in onze Stad dat vrouwen geschiedenis schreven in de wetenschap, met Aletta Jacobs als eerste vrouwelijke student en Jantina Tammes als eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Ook promoveren er al jaren meer vrouwen dan mannen aan de RUG en is er kortgeleden de eerste vrouwelijke rector aangesteld. Toch zijn we er nog niet.

Vrouwenrechten staan onder druk, vrouwen stromen nog steeds te weinig door naar de top en vrouwen zijn veel minder vaak dan mannen onderwerp van onderzoek, bijvoorbeeld bij onderzoek naar de werking van medicijnen. Dat terwijl het vrouwelijk perspectief meer dan ooit nodig is. Alleen met een inclusieve en interdisciplinaire kijk kunnen we maatschappelijke uitdagingen als klimaat, digitalisering, gezondheid en een eerlijke samenleving effectief aanpakken. Hoe zorgen we voor die inclusieve kijk op maatschappelijke uitdagingen? Luister, praat en quiz jij mee op vrijdagavond 30 september? Reserveer je gratis tickets.

Vind je het ook leuk om op 1 oktober Zpannend Zernike te bezoeken in Forum Groningen? Klik dan hier voor meer informatie.

De Europese Nacht van de Onderzoekers en Zpannend Zernike is mede gefinancierd door de Europese Commissie, onder het Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie programma, grant agreement 101060416.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Europese Nacht van de Onderzoekers.

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes

donderdag 23 maart 10:00 tot 17:00