Raak mij aan! Touch me!

De gasten voor 14 juni zijn: Saskia Belleman (Telegraaf), Mattijs van de Wiel (NOS), Annemiek Meijer (ADP) en Wiebe Claus persrechter van Rechtbank Noord-Nederland. De presentatie is in handen van Colin Mooijman

14 juni: Het verhaal achter het vonnis

Onder de titel ‘Het verhaal achter het vonnis’ ontrafelen we de geheimen van de rechtbankjournalistiek. Maar wat is geheim en waar kan vrijuit over bericht worden? Hoe maak je als journalist de afweging welke details je wel en niet gebruikt in je berichtgeving? Trek je een grens en hoe bepaal je die? Hoe ga je als journalist om met de beperkingen van en in de rechtbank?

Vonnissen en ook de behandeling van de zaak leveren heftige reacties en vragen op van het publiek. Heeft de journalistiek een rol in het uitleggen van wat er in een rechtbank gebeurt en hoe de rechters tot een uitspraak komen? Of is dat alleen aan de rechtspraak. En waarom licht een persrechter het vonnis toe aan de pers en doet de rechter die de uitspraak doet dat niet zelf? En wat is het effect daarvan?

De meeste mensen die met de rechtbank ik aanraking komen, komen bij de bestuursrechter of de familierechter terwijl strafrecht meer aandacht krijgt. Hoe komt dat? Kortom voldoende vragen om over te discussiëren met een panel van (landelijke) rechtbankjournalisten en de rechtspraak. Binnenkort maken we bekend wie dat zijn.

14 juni: Het verhaal achter het vonnis

Agenda

Maandag 6 september
19:30 tot 21:00
Rabo Studio
Gratis
Maandag 4 oktober
19:30 tot 21:00
Rabo Studio
Gratis
Maandag 29 november
19:30 tot 21:00
Rabo Studio
Gratis

Misschien vind je dit ook leuk

Expeditie geluk Expeditie geluk

Expeditie geluk

woensdag 23 juni 20:00 tot 22:00
The Art of Aardman The Art of Aardman

The Art of Aardman

zaterdag 19 juni 10:00 tot 10:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on