Raak mij aan! Touch me!

Dus jij gelooft in corona?

Het thema voor de volgende editie is de maatschappelijke spraakverwarring rond het Corona-virus.

Tussen de aanhangers van viruswaanzin, complotdenkers en kritische influencers aan de ene kant, een worstelende overheid aan de andere kant, en een verwarde burgerij ertussenin. Journalisten en communicatieprofessionals proberen om te gaan met wat een onontwarbare kluwen lijkt van feiten, meningen en maatregelen. Een panel met specialisten uit de tv- en wetenschapsjournalistiek, overheidswoordvoering en wetenschap, onder wie Frank Stojansek (eindredacteur Op1), Leonie Albers (RTV Noord) en Natascha van ’t Hooft (woordvoerder gemeente Groningen) en Casper Albers (hoogleraar/columnist, RUG), gaan hierover in discussie onder leiding van onze gesprekleiders Bram Douwes en Erik Hogeboom aan de hand van het thema Dus jij gelooft in corona?.

De avond begint met de actualiteit: een terugblik op de Amerikaanse verkiezingen. Krijgen we weer vier jaar jaw dropping reality tv met Trump in de hoofdrol of keren de tijden van Obama terug in het Witte Huis? Daarna zal het panel aan de hand van twee stellingen met elkaar in discussie gaan. Tussen de twee panelsessies laat Rudy Bouma van Nieuwsuur zijn licht schijnen over fictie en werkelijkheid in het maatschappelijk debat. Uiteraard krijgt het publiek alle gelegenheid om zich in de discussie te mengen.

De avond is ook te volgen via de livestream bij Platform F. De avond is gratis bij te wonen, maar i.v.m. de aangescherpte regels rondom corona kunnen we maar 30 personen in de zaal toelaten. Wil je er bij zijn? reserveer dan snel je ticket. 

Agenda

Maandag 16 november
19:30 tot 21:00
Rabo Studio
Gratis
Laatste kaarten! Reserveer

Misschien vind je dit ook leuk

Expeditie geluk Expeditie geluk

Expeditie geluk

woensdag 4 november 20:00 tot 22:00
HELP!? HELP!?

HELP!?

woensdag 18 november 20:30 tot 21:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on