Raak mij aan! Touch me!

Mijlpalen in de literatuur

Dit seizoen presenteren we een serie roman besprekingen van schrijvers uit verschillende culturen en verschillende perioden. Wat de boeken gemeen hebben is dat ze nog altijd boeien en interessant zijn om te lezen. Op het programma staan grote namen als Evelyn Waugh, Elias Canetti en Pascal Mercier, maar ook meer minder bekende titels van Dola de Jong, Angela Carter en Patricia Highsmith.  

Elke bijeenkomst staat één titel centraal en word je uitgenodigd tot discussie over de betekenis van de roman en de mate waarin het boek je al dan niet heeft aangesproken. De lezingen worden gegeven door Coen Peppelenbos, Aletta Becker, Esmé van den Boom en Doeke Sijens. Meer info over de verschillende lezingen en welke titels we wanneer behandelen vind je hieronder. 

Agenda

Dinsdag 11 juni
19:30 tot 21:30
Terugkeer naar Brideshead
Wonderland
€ 10,00

11 juni 2024 | Evelyn Waugh – Terugkeer naar Brideshead (1945) 

Deze veelbesproken (en meermaals verfilmde) roman heeft als onderwerp de ondergang van een aristocratische familie. 

Charles Ryder, de verteller van het boek, raakt helemaal in de ban van de rijke, katholieke familie Flyte, die het enorme landhuis Brideshead bewonen. Hij beschrijft zijn vriendschap met broer en zus Flyte, maar raakt ook aan onderwerpen als het katholieke geloof en de harde realiteit van de aristocratie in het naoorlogse Engeland. Het boek is een mengeling van hartstocht, melancholie en onvervulde beloften. Vriendschappen bloeden weg, dromen komen uit maar blijken niet zo zoet te zijn als ze ooit leken.  

Deze lezing wordt gegeven door Esmé van den Boom.

lenen
15796

Misschien vind je dit ook leuk

America & Trump by Andres Serrano America & Trump by Andres Serrano

America & Trump by Andres Serrano

zo 26 mei van 10:00 tot 17:00
Podcast Lezen is Vurrukkulluk Podcast Lezen is Vurrukkulluk

Podcast Lezen is Vurrukkulluk

do 30 mei van 20:00 tot 21:10