Raak mij aan! Touch me!
Momenteel werken we aan de website. Werkt de website niet goed? Verwijder je cookies & browsergeschiedenis.

Eerstvolgende

di 4 feb van 20:00 tot 21:30

Tickets Tijden & tickets

Hoe help je kinderen in de basisschoolleeftijd om verstandig om te gaan met smartphones, games en social media in hun dagelijks leven?

Op welke leeftijd geef je je kind een smartphone? Hoe leer je je kind om te gaan met anderen in een groepsapp? Wat als je kind bij vriendjes veel langer mag gamen dan thuis? Hoe help je je kind weerbaar te worden tegen online gevaren als gehackt worden en phishing? Hoe bereid je kinderen voor op een toekomst met AI? Oftewel: hoe ondersteun je je kind het beste bij de eerste stappen in de digitale wereld? In deze panelsessie beantwoorden drie experts op gebied van kinderen en digitale media prangende vragen van ouders over hoe om te gaan met de alomtegenwoordigheid van smartphones, games en social media in het dagelijks leven van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Denise Mensonides, promovendus bij het Digital Inclusion Lab van de Rijksuniversiteit Groningen, vertelt over haar proefschrift over de ontwikkeling van digitale geletterdheid bij 8-12 jarige kinderen. Peter Nikken (lector) en Mandy Oude Veldhuis-Talhout (promovendus) bij het Lectoraat Jeugd & Media van Hogeschool Windesheim in Zwolle delen resultaten van hun onderzoek naar mediagebruik van gezinnen vanuit de missie ‘kansrijk opgroeien in de digitale samenleving’.

In samenwerking met Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI.

Agenda

Dinsdag 4 februari

20:00 - 21:30

€ 12,50

Rabo Studio

Denise Mensonides, promovendus bij het Digital Inclusion Lab van de Rijksuniversiteit Groningen, vertelt over haar proefschrift over de ontwikkeling van digitale geletterdheid bij 8-12 jarige kinderen. Op basis van jarenlange observaties en tientallen interviews met kinderen, ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers onderzocht zij hoe kinderen in deze leeftijdsgroep spelenderwijs om leren gaan met digitale media, binnen de context van het gezin, de school en de buitenschoolse opvang. Haar onderzoek biedt handvaten voor ouders, opvoeders en leerkrachten hoe kinderen het beste te ondersteunen bij het ontwikkelen van sociale relaties, geïnformeerd burgerschap, en weerbaarheid online.

20469

Peter Nikken is lector Jeugd & Media bij Hogeschool Windesheim in Zwolle en auteur van onder andere De Schermwijzer. Hij doet onderzoek naar het mediagebruik van kinderen en jongeren in een gedigitaliseerde samenleving en de rol van hun ouders en beroepskrachten. Peter richt zich in zijn onderzoek voor het lectoraat voornamelijk op meer kwetsbare situaties, zoals het mediagebruik van jonge kinderen en van kinderen met een verstandelijke beperking.

20471

Mandy Oude Veldhuis-Talhout is promovendus bij het Lectoraat Jeugd & Media van Hogeschool Windesheim in Zwolle en heeft een achtergrond in de pedagogische wetenschappen. Zij deelt resultaten van haar onderzoek met Svenja Kuiper-Buttner naar mediagebruik van gezinnen vanuit de missie ‘kansrijk opgroeien in de digitale samenleving’.

 

20477

Misschien vind je dit ook leuk

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >