Raak mij aan! Touch me!

Een teder en onvergetelijk portret van een nationaal en persoonlijk verleden, een grote liefde en alzheimer. Leverde regisseur Maite Alberdi (The Mole Agent) een juryprijs op Sundance op.

“Ik ben Pauli. We kennen elkaar al ruim twintig jaar. Je bent met me getrouwd”, zegt Paulina Urrutia als ze ’s ochtends haar echtgenoot Augusto Góngora wekt. Ooit was hij een bekende tv-journalist in Chili. In de jaren zeventig en tachtig legde hij clandestien op video getuigenissen vast over mensenrechtenschendingen onder dictator Pinochet. Ter herinnering. 

Inmiddels lijdt Góngora al enige jaren aan alzheimer en moet zijn vrouw, een in Chili beroemde actrice en ex-minister van Cultuur, hem elke dag opnieuw herinneren aan wie hij was en is, aan wie zíj is en waarom ze bij elkaar zijn. Dat doet ze niet aflatend met ongekende toewijding en vindingrijkheid. Aan de hand van archiefbeelden, homevideo’s en de sobere registraties van de regisseur (of van Paulina zelf, bijvoorbeeld in coronatijd) schetst Maite Alberdi (The Mole Agent) een onvergetelijk portret van een grote liefde en een ziekte die van kwaad tot erger wordt. 

Winnaar van de grote juryprijs in de World Cinema Documentary Competition op Sundance.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Docs: The Eternal Memory.

Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
84 min
Acteurs
Augusto Góngora, Paulina Urrutia Fernández
Land
Chili
Jaar
2023
Regie
Maite Alberdi

IDFA in Groningen

It's not what you look at, it's what you see

Do 16 t/m zo 19 nov

International Documentary Film Festival Amsterdam in Groningen is dé kans om de documentairehits van komend jaar alvast op het grote doek te zien.

IDFA in Groningen

Meer IDFA

Docs: Breaking Social Docs: Breaking Social

Docs: Breaking Social

Premièredatum donderdag 1 februari
Docs: Dearest Fiona Docs: Dearest Fiona

Docs: Dearest Fiona

Premièredatum donderdag 28 december

Op de hoogte blijven van IDFA?

Op de hoogte blijven van IDFA?