Raak mij aan! Touch me!

Nu te zien in Forum Groningen: de grote internationale expositie over kunstmatige intelligentie AI: More than Human, in samenwerking met het Londense Barbican Centre.

T/m 10 mei 2020 te bezoeken

Bijna dagelijks lees je berichten over deze ingrijpende technologische ontwikkeling die overal lijkt te zijn maar nergens te zien is: artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie.

AI: More than Human biedt een uitgebreide inkijk in de nieuwe wereld met kunstmatige intelligentie. Welke impact heeft AI op ons leven? Wat betekent het om mens te zijn? Wat is bewustzijn? En hoe kunnen mens en machine samenwerken?

Openingstijden en toegang

De expostie AI: More Than Human is van dinsdag t/m zondag open van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt tot 17.00 uur tickets kopen en tot 18:00 uur binnen blijven.

De Museumjaarkaart (MJK) is bij deze expositie helaas nog niet geldig.

De BankGiro Loterij VIP-card is geldig, hiermee heb je gratis toegang tot de expositie AI: More than Human. Omdat we de VIP-card niet kunnen controleren online, haal je je kaartje bij de kassa op verdieping 4 oost.

Expo + rondleiding

Wil je liever een rondleiding door de expositie? Dat kan! Klik hieronder voor meer informatie.

NAAR DE RONDLEIDING

Over de expositie

Met een opwindende en interactieve tentoonstelling van de meest actuele, creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie wordt de spannende relatie tussen mens en technologie onderzocht.

De expositie laat zien hoe de wens om intelligentie te creëren al eeuwenlang bij de mens hoort en welke gevolgen deze uitvindingen hebben. Van de roots in het Japanse Shintoïsme, de computerexperimenten van Lady Lovelace in de 18de eeuw en de machine van Alan Turing in de jaren 40, tot de stand van kunstmatige intelligentie nu. In de expositie maak je kennis met historische, technische, sociale en creatieve aspecten van artificial intelligence.

Met onder andere Deepmind, Jigsaw, teamLab en Hiroshi Ishiguro

Nieuw, veelal interactief, werk van internationale kunstenaars, baanbrekende onderzoeksprojecten van bijvoorbeeld Deepmind, Google Jigsaw en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en werk van Hiroshi Ishiguro (de uitvinder die een robotversie van zichzelf maakte) schetsen samen een compleet en actueel beeld van de ontwikkelingen en mogelijkheden van AI.

Een van de absolute trekkers van de tentoonstelling wordt de interactieve, digitale installatie What a Loving, and Beautiful World van het mateloos populaire Japanse collectief teamLab.

"Technologically fascinating and visually diverting"
The Evening Standard 2811
"A reminder of the power art retains still, to translate complexity"
The Times 2813
"A thrilling vision of the future"
British GQ 2810

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Kom langs met je klas! >

Kom langs met je klas! >

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on