Raak mij aan! Touch me!

Verlengd t/m 16 augustus

Door de bijzondere omstandigheden in Europa als gevolg van het coronavirus zijn we in de gelegenheid AI: More than Human langer in het Forum te houden. AI: More than Human is nu nog tot en met 16 augustus te bezichtigen.

Over de expositie

Met een opwindende en interactieve tentoonstelling van de meest actuele, creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie wordt de spannende relatie tussen mens en technologie onderzocht.

De expositie laat zien hoe de wens om intelligentie te creëren al eeuwenlang bij de mens hoort en welke gevolgen deze uitvindingen hebben. Van de roots in het Japanse Shintoïsme, de computerexperimenten van Lady Lovelace in de 18de eeuw en de machine van Alan Turing in de jaren 40, tot de stand van kunstmatige intelligentie nu. In de expositie maak je kennis met historische, technische, sociale en creatieve aspecten van artificial intelligence.

Met onder andere Deepmind, Jigsaw, teamLab en Hiroshi Ishiguro

Nieuw, veelal interactief, werk van internationale kunstenaars, baanbrekende onderzoeksprojecten van bijvoorbeeld Deepmind, Google Jigsaw en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en werk van Hiroshi Ishiguro (de uitvinder die een robotversie van zichzelf maakte) schetsen samen een compleet en actueel beeld van de ontwikkelingen en mogelijkheden van AI.

Een van de absolute trekkers van de tentoonstelling wordt de interactieve, digitale installatie What a Loving, and Beautiful World van het mateloos populaire Japanse collectief teamLab.

Tickets

Kies hieronder in de agenda een datum en tijd waarop je de expositie wilt bezoeken.

Korting op de catalogus

Op vertoon van je ticket voor AI: More than Human betaal je in de zomermaanden slechts € 20,- voor de catalogus die bij de tentoonstelling hoort (normale verkoopprijs € 29,-). De catalogus AI: More than Human (Engelstalig, 236 pagina's) is te koop in de Forumshop. Deze actie is geldig tot en met 16 augustus.

Openingstijden, timeslots en tarieven

De expositie AI: More Than Human is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.

Tickets met tijdslot per uur

Als je online tickets koopt, kies je een tijdslot op het hele uur. Je mag de expozalen binnen vanaf de starttijd op je ticket t/m 45 minuten daarna.

Bijvoorbeeld: is jouw starttijd 10.00 uur? Dan mag je tussen 10.00 en 10.45 uur binnenwandelen. Kom niet vóór de starttijd naar de ingang. Zo zorgen we voor een goede spreiding in en buiten de expozalen. Je mag zo lang binnenblijven als je wilt, tot sluitingstijd om 18.00 uur.

Tarieven

Normaal € 9,-
Jeugd t/m 11 jaar € 0,-
Jeugd 12 t/m 17 jaar € 6,-
Studenten € 6,-
Stadjerspas* € 5,-
BankGiro Loterij VIP-KAART** € 0,-

Museumjaarkaart

De Museumjaarkaart is nog niet geldig. We werken er hard aan! Zodra we meer weten, vermelden we het hier.

* Stadjerspas of ** BankGiro Loterij VIP-KAART?

Koop je ticket aan de balie en toon daarbij je geldige Stadjerspas of BankGiro Loterij VIP-KAART.

"Technologically fascinating and visually diverting"
The Evening Standard 2811
"A reminder of the power art retains still, to translate complexity"
The Times 2813
"A thrilling vision of the future"
British GQ 2810

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on