Raak mij aan! Touch me!

AI: More than Human afgesloten

De tentoonstelling AI: More than Human, die van 6 december 2019 tot en met 16 augustus 2020 te bezichtigen was, is afgesloten.

Over de expositie

De opwindende en interactieve tentoonstelling van de meest actuele, creatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie onderzocht de spannende relatie tussen mens en technologie.

De expositie toonde hoe de wens om intelligentie te creëren al eeuwenlang bij de mens hoort en welke gevolgen deze uitvindingen hebben. Van de roots in het Japanse Shintoïsme, de computerexperimenten van Lady Lovelace in de 18de eeuw en de machine van Alan Turing in de jaren 40, tot de stand van kunstmatige intelligentie nu. In de expositie kon je kennismaken met historische, technische, sociale en creatieve aspecten van artificial intelligence.

Met onder andere Deepmind, Jigsaw, teamLab en Hiroshi Ishiguro

Te zien was nieuw, veelal interactief, werk van internationale kunstenaars, baanbrekende onderzoeksprojecten van bijvoorbeeld Deepmind, Google Jigsaw en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en werk van Hiroshi Ishiguro (de uitvinder die een robotversie van zichzelf maakte). Samen schetsen deze werken een compleet en actueel beeld van de ontwikkelingen en mogelijkheden van AI.

Een van de absolute trekkers van de tentoonstelling was de interactieve, digitale installatie What a Loving, and Beautiful World van het mateloos populaire Japanse collectief teamLab.

AI: More than Human reist door naar Liverpool, waar deze vanaf 22 januari 2021 te zien zal zijn.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor AI: More than Human.

"Technologically fascinating and visually diverting"
The Evening Standard 2811
"A reminder of the power art retains still, to translate complexity"
The Times 2813
"A thrilling vision of the future"
British GQ 2810

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on