Raak mij aan! Touch me!
11581

6x tips in Forum Groningen

Dat grote gebouw in Groningen midden in Stad op de Nieuwe Markt... maar wat is dat voor gebouw? En wat is er allemaal te doen? Forum Groningen staat bekend om zijn artistieke vorm, de vele roltrappen en het beeldige uitzicht vanaf het dak. Maar er is nog veel meer! De zes activiteiten die jij niet mag missen bij een bezoek aan het Forum zijn hier op een rijtje gezet.

1. Bibliotheek & Wonderland

Het Forum is eigenlijk één grote bibliotheek. Met de roltrappen bereik je elke verdieping weer een ander genre. Ook voor de kleinste bezoekers is er een speciale ruimte met boeken, films én speelruimte. Dit is Wonderland, te vinden op de 1e & 2e verdieping en te herkennen aan het enorme hangnet in het midden.

1. Bibliotheek & Wonderland

2. Filmzalen

Op verdieping 5 in het Forum tel je maarliefst vijf filmzalen! De meest bijzondere films spelen hier dagelijks. De programmering wordt vaak verrijkt met specials, zoals een nagesprek of een Rooftop Cinema! Tickets haal je online of in het Forum zelf.

P.S. Camera 3 Deluxe is een loungezaal met extreem comfortabele stoelen.

2. Filmzalen

3. Eten & drinken

Met een bezoek aan dit grote gebouw kan het zijn dat je verlangt naar een hapje of een drankje. In het Forum heb je drie plekken.

  • Op de begane grond vind je STACH, een café en winkeltje. Het gaat hier van een espresso tot een havercappuccino en van een vegan bananenbrood tot een broodje bal met truffelmayo.
  • Op de 5e verdieping vind je het Camera Café. Je bestelt hier je drankje en snackje aan de bar en daarna kun je plaatsnemen op het plein met schitterend uitzicht.
  • Op de 10e verdieping zit NOK. In dit unieke restaurant heb je panoramisch uitzicht over de stad en ommeland. Zowel overdag als 's avonds.
3. Eten & drinken

4. Expo & Storyworld

Op de 4e verdieping vind je de ingang tot de Expositie. Hier is jaarlijks een fascinerende en prikkelende expositie, van internationale blockbusters die de hele wereld over reizen tot kleinere exposities met lokale partners.

Het Forum telt nog een museum, namelijk Storyworld op de 6e verdieping. Dit is hét Nederlands museum voor strips, animaties en games. Tickets voor beide haal je online of in het Forum zelf.

4. Expo & Storyworld

5. Events

Zoveel ruimte leent natuurlijk perfect voor de leukste events, talks, festival, noem het maar op. Elke week is er wel wat te doen, voor jong en voor oud! Voornamelijk onze Rabo Studio met panoramascherm is fantastisch om een keer mee te maken tijdens een event. Kijk op forum.nl/agenda voor alle events waar jij nog bij kunt zijn!

5. Events

6. Het dak

Na al dat vermaken, bewonderen en snacken ín het gebouw kom je uiteindelijk uit op de 10e verdieping. Neem hier de draaideur en zo kom je uit op het mooiste dakterras van Groningen. Je staat hier op 45 meter hoogte en door de glazen omheinig heb je altijd een prachtig uitzicht. En dat allemaal gratis en voor niets!

6. Het dak