Raak mij aan! Touch me!
ZATERDAG 18 JUNI 2022

Maakfestival

Het meest vindingrijke festival van het noorden!

Het meest vindingrijke festival van het noorden!

Wat is het Maakfestival?

Het Maakfestival is een eendagsfestival helemaal in het teken van maken, van vindingrijkheid en van vernieuwing. Een feest van de creativiteit. Het is een bruisende markt in en rond het Forum waarop allerhande makers hun werk tonen of delen met het publiek. Je kunt bewonderen én mee-maken. Het Maakfestival biedt een podium aan makers die hun nieuwste of coolste project, experiment of vondst willen laten zien, aan andere makers en aan het rondwandelende publiek. Het Maakfestival staat gepland voor 18 juni 2022.

Wat is het idee?

De tofste makers aller landen samenbrengen natuurlijk! Grofweg is dit het plan: op zaterdag 18 juni richten we de Nieuwe Markt (het plein bij het Forum) en de begane grond en pleinen ín het Forum in met marktkraampjes waar deelnemers hun werk kunnen tonen, delen, hun ding kunnen doen. De dag begint met opbouwen. Wij zorgen vooor stroom etc. De markt is open voor publiek tussen zeg 11.00 uur 's ochtends en 17.00 uur in de middag. Na afloop breken we af, en wie wil blijft hangen voor pizza en bier. De vrijdagavond voor het Maakfestival is er een borrel, om je mededeelnemers te leren kennen, of oude bekenden terug te zien en bij te praten!

Dus, wil jij meedoen aan het Maakfestival?

Daarom deze oproep. Makers, keukentafel-uitvinders, kunstenaars, ontwerpers, (life)hackers, gamebouwers, elektronica freaks, b(r)ouwers, dronevliegers, 3D-printmensen en huis-tuin-en-keuken-ingenieur! Meld je aan voor het Maakfestival 2022 en laat jouw tofste, meest bijzondere of gewoon prachtige project zien aan andere makers én het publiek.

Eerdere edities

Het Maakfestival is natuurlijk niet nieuw in Groningen. In 2011 was de eerste editie, nog onder de naam Maker Faire Groningen, op het Ebbingekwartierterrein en in de Machinefabriek van het NNT. Sindsdien heeft het festival een aantal keer plaatsgevonden, ook op de oude locatie van de stadsbibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Op 18 juni 2022 is het de eerste keer in het Forum en op de Nieuwe Markt.

Contact of meer weten? maakfestival@forum.nl!

Meedoen? Vul het formulier in!

Kleine lettertjes

  • Wanneer je je hebt aangemeld krijg je niet per ommegaande een ontvangstbevestiging. Ons cms is helaas niet zo fancy. We kijken uiteraard wel regelmatig naar de aanmeldingen en sturen ongeveer eens per week (gewoon met de hand) een ontvangsbevestiging of minimaal eens per maand update van de plannen voor het festival.
  • Wanneer je je hebt aangemeld betekent dit niet dat je zeker bent van deelname. Het kan immers zijn dat we moeten selecteren – inhoudelijk of in het geweldige geval dat er teveel aanmeldingen binnenkomen.
  • De saaie productiedetails voor jouw deelname (wat heb je nodig, wat bieden we, etc.) en communicatiebenodigheden worden later gevraagd. 
  • Fijn wanneer je je zo snel mogelijk aanmeldt, liefst voor 1 maart, dan krijgen we alvast een mooi beeld van wie er mee gaan doen!
7477