Raak mij aan! Touch me!

Hoe lees ik een film?

Maandelijks op woensdagavond 18.50 uur

Wat is de functie van de titel van een film? Welke cameraperspectieven worden gebruikt, en waarom? Wat kunnen we ‘tussen de regels door’ uit een dialoog halen? En welke metaforen vinden we terug in het verhaal?

Maandelijks op woensdagavond 18.50 uur

Deze en andere vragen stelt Lidewijde Paris in het programma Hoe lees ik een film?. Met onze boekenhoofden letten we op elementen uit de romananalyse zoals perspectief, motieven, herhalingen, symbolen of vertraging en versnelling. Vooraf krijg je een paar kijktips die na afloop het gesprek structureren. Kortom, op een ontspannen manier een film analyseren, voor jong en oud. Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn om mee te kunnen kijken. Ook geen doorgewinterde filmkijker, trouwens.

Wo 28 juni - The Eternal Daughter

Op woensdag 28 juni bekijken we The Eternal Daughter in onze serie Hoe lees ik een film?  Op ontroerende wijze speelt Tilda Swinton een moeder en een dochter in deze sfeervolle film van Joanna Hogg.

 

TICKETS

Hoe lees ik een film? vindt maandelijks plaats op woensdagavond om 18.50 uur. Een paar weken van tevoren maken we de titel bekend en start de kaartverkoop. Maar zet de data alvast in je agenda:

Op de hoogte blijven van filmtitels en kaartverkoop? Meld je aan voor onze filmnieuwsbrief!

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris startte in 2016 na dertig jaar boekenvak met De Lees!ambassade om het literaire lezen op een onderhoudende en toegankelijke manier te promoten. Ze schreef Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? en reist door het land met Lees!workshops.

Leen en lees de boeken van Lidewijde bij het Forum:

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >