Raak mij aan! Touch me!

Het Forum en het coronavirus

Laatst bijgewerkt - 27 september 2021

De deuren van het Forum, Nieuwe Markt 1, en de Forumbibliotheken in de gemeente Groningen zijn geopend voor publiek.

Coronaregels (sinds zaterdag 25 sep)

  • Kom niet als je klachten hebt.
  • Het coronatoegangsbewijs (in combinatie met je identiteitskaart) is verplicht bij filmvoorstellingen, activiteiten en events, en in de horeca. Lees verder hieronder.

Koop je tickets van te voren online en kom op tijd

Bezoek je een film of event waarvoor het coronatoegangsbewijs geldt, koop dan van te voren je tickets via onze website en kom op tijd. Op die manier ontstaan er geen rijen bij de balie, is er tijd om de QR-code te scannen en kunnen we je goed bereiken als we onverhoopt iets moeten annuleren of verplaatsen.

Met coronatoegangsbewijs:

Film

Bij de ingang van onze filmzalen en de Rooftop Cinema moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs i.c.m. identiteitsbewijs kunnen tonen.

Events, talkshows, lezingen, workshops, etc.

Ook bij de toegang tot andere events en activiteiten met kaartverkoop/in de zalen moeten bezoekers naast hun ticket een coronatoegangsbewijs i.c.m. identiteitsbewijs laten zien.

Horeca: NOK en STACH

Bij de horecagelegenheden NOK en STACH in het Forum (alleen binnen, niet buiten) moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs i.c.m. identiteitsbewijs tonen, behalve bij afhalen.

Zonder coronatoegangsbewijs:

Forum en Forumbibliotheken

Het Forum en de Forumbibliotheken kun je gewoon zonder coronatoegangsbewijs bezoeken: boeken halen, inleveren, tussen de kasten sneupen, krantje lezen, studeren, het dak op of naar Wonderland.

Expositie en Storyworld

Voor een bezoek aan de expositie Game On of het strip-, animatie en gamemuseum Storyworld is het tonen van een coronatoegangsbewijs ook niet nodig.

Studeren of krantje lezen in het Forum

Het aantal zit- en studieplekken wordt teruggebracht naar de oude situatie (van voor corona) en gaat dus omhoog. De zit- en studieplekken zijn toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs.

Coronabewijs + identiteitsbewijs: hoe werkt het?

Bij de ingang van de ruimte scannen we jouw QR-code in de CoronaCheck-app op je telefoon of vanaf je papieren bewijs. Op de website van de Rijksoverheid lees je hoe je aan de app of het papieren bewijs komt. Bij de check wordt ook naar je identiteitsbewijs worden gevraagd, zorg daarom dat je deze bij je hebt. En omdat een dubbele check van iedere bezoeker nu eenmaal tijd kost is het fijn wanneer je op tijd bent.

Voor meer informatie rondom corona (covid-19), volg de NOS, het RIVM en Steffie. Heb je vragen over onze dienstverlening, neem dan contact op met onze klantenservice.

Papieren QR-code aanvragen via de overheid

Als je graag een papieren QR-code wilt ontvangen, dan kun je bellen met 0800 - 1421. Houd je Burgerservicenummer (BSN) en postcode bij de hand. Let op: het kan even duren voordat je de papieren QR-code ontvangt.

Hulp nodig? Kom naar ons spreekuur

Ook onze medewerkers weten hoe ze je kunnen helpen. Kom je er zelf niet uit? Loop binnen tijdens één van onze wekelijkse spreekuren:

Maandag van 10.00 - 12.00 uur Forumbibliotheek Selwerd (IDO)
Maandag van 14.00 - 16.00 uur Forumbibliotheek Haren (Inloopspreekuur Seniorweb)
Dinsdag van 14.00 - 16.00 uur Forumbibliotheek Lewenborg (Inloopspreekuur)
Woensdag van 10.00 - 12.00 uur Smartlab – Forum (Inloopspreekuur Seniorweb)
Donderdag van 13.00 - 16.00 uur Forumbibliotheek Selwerd (IDO)

Veel vragen en antwoorden zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. Of kijk voor stap-voor-stap uitleg op: Digisterker - uitlegcoronacheck.nl

Formulier aanvragen papieren QR-code

Highlights najaar

Bezoek een van de vele festivals die dit najaar plaatsvinden, duik volledig in de game-wereld in onze spiksplinternieuwe expositie Game On, volg een cursus of sluit je aan bij onze leesclub.

Eén ding is zeker: je bent dit najaar niet meer uit het Forum weg te slaan.