Raak mij aan! Touch me!
Framed
Filmfestival

Framed

Een animatiefestival voor leken en liefhebbers!

Een animatiefestival voor leken en liefhebbers!

2, 3 en 4 juni 2023 organiseert Forum Groningen een gloednieuwe editie van ons eigen animatiefilmfestival: Framed!

Wat is Framed?

In 2022 kon je Framed bezoeken in het Forum. Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Framed biedt volwassen vermaak en verdieping. Je ontdekt een fascinerende beeldtaal, tot leven gewekt met de hand of de computer. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! Je ziet er eigenwijze shorts, verhalende films en pareltjes die nog niet eerder in de bioscoop te zien waren. Met afgelopen jaar speciale aandacht voor anime en stop-motion films!

Maar Framed is méér: Naast het festival organiseren we het hele jaar door bijzondere animatiefilmavonden met kenners en makers, om je een kijkje achter de schermen te geven. Benieuwd? Blijf op de hoogte van het programma via de filmnieuwsbrief van het Forum.

Framed Special: Nayola | wo 12 apr

In aanloop naar het festival programmeren we een aantal Framed specials. Met op woensdag 12 april het prachtige magisch realistische Nayola. Regisseur Ribeiro doordrenkt zijn debuut met een fascinerende mystiek en behandelt de schrijnende Angolese realiteit met een neus voor poëzie. Openingsfilm op animatiefilmfestival Kaboom en met nagesprek met makers van de Nederlandse studio ilLuster

Meer info & tickets
Framed Special: Nayola | wo 12 apr

Framed special: Soep | za 22 apr

In aanloop naar het festival programmeren we een aantal Framed specials. Met op zaterdag 22 april de korte animatiefilm Soep, van de Groningse maker Christa Moesker. Een schipbreukeling zit vast op een kleine zandbank. Op een dag graaft hij een plastic metselkuip uit het zand en probeert daarmee aan het eiland te ontsnappen. De zee heeft echter andere plannen… Na afloop van de film is Moesker aanwezig voor een nagesprek met het publiek.

Meer info & tickets
Framed special: Soep | za 22 apr

Ticket- en programmainformatie

Het complete Framed programma komt op dinsdag 9 mei om 10.00 uur online.

Woensdag 17 mei start de Early Bird kaartverkoop, de reguliere kaartverkoop gaat donderdag 25 mei van start. 

Hou deze pagina in de gaten voor updates! 

Meer voor animatie en filmliefhebbers

Storyworld Storyworld

Storyworld

donderdag 23 maart 10:00 tot 17:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >