Raak mij aan! Touch me!

Donderdag 23 mei organiseert Forum Groningen de Industry Day van het animatiefilmfestival Framed - door makers, voor makers! 

Duik dieper in de wereld van animatie en laat je inspireren door professionals uit binnen- en buitenland. Neem een kijkje in de keuken en leer hoe verschillende aspecten uit de animatiewereld tot stand komen. Ontdek meer over dit onderwerp door middel van talks en netwerken.

Wil jij bij de Industry Day zijn? Koop om zeker te zijn van een plekje hier alvast je ticket. 

Let op: De voertaal op de Industry Day is Engels

 

Namen bevestigd!

Wouter Tulp

In zijn rol als character designer bedenkt Wouter Tulp hoe personages in animatiefilms eruit zouden kunnen zien. Geleid door karakterbeschrijvingen komt hij met ideeën en voorstellen die hij bespreekt met regisseurs en producenten. Zo werkt hij vanuit Nederland voor internationale opdrachtgevers als Sony Pictures Animation, Paramount Pictures Animation en Skydance. Zijn ontwerpen werden onder andere gebruikt voor de film Leo, die sinds kort op Netflix is te zien. 

Wouter Tulp

Steye Hallema

The Imaginary Friend, de nieuwste VR-productie van Steye Hallema, is te zien op alle grote festivals in binnen- en buitenland, en dus ook op Framed! Samen met producent Corine Meijers (Studio Biarritz) vertelt hij over dit project waarbij hij de technische grenzen van VR-animatie aftastte om een nieuwe, persoonlijke kijkerservaring te creëren en geeft hij ons een kijkje achter de schermen. 

 Steye Hallema

Mascha Halberstad & Janneke van de Kerkhof

Regisseur Mascha Halberstad en producent Janneke van de Kerkhof komen vertellen over de totstandkoming van de film Vos en Haas Redden het Bos.
Janneke van de Kerkhof is producent bij Amsterdamse animatiestudio Submarine en Mascha Halberstad regisseerde eerder de stop-motionfilm Knor (2022), die werd bekroond met drie Gouden Kalveren.

Mascha Halberstad & Janneke van de Kerkhof

Molly Heady-Carroll

Hoe maak je je eigen indie animatie hit? De Ierse animatrice Molly Heady-Carroll woont in Nederland en maakte de korte animatiefilm Zenibeasts: Kaiju Cutie. Het filmpje is inmiddels meer dan 150.000 keer bekeken op Youtube. De maakster neemt je mee achter de schermen van de productie en de release. Molly studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en is co-oprichter van de gamestudio Arcane Circus. Ze werkt voor opdrachtgevers als Netflix, Universal Pictures, Night School Studios, BBC, Crackshell Games en Anikey Studios.

Molly Heady-Carroll

Programma

12.45 uur Zaal open
13.00 uur Welkomstwoord/vooruitblik op programma  
13.15 uur Start programma 
14.45 uur Pauze
15.30 uur Vervolg programma 
17.15 uur Borrel

Studententarief

Op de Framed Industry Day is een speciaal studententarief van toepassing. Ben je tussen de 16 en 25 jaar? Dan betaal je €10,00 voor een kaartje.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed Industry Day.

Terugblik programma 2023

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens een Framed Industry Day? Vorig jaar vond de tweede editie van Forum Groningen's eigen animatiefilmfestival Framed plaats. De Industry Day was een fantastische dag vol nieuwsgierigheid, inspiratie en creativiteit. Te gast waren Mark Henn, Kasja Næss, Marie-Laure Guisset, Edwin Rhemrev, Maaike Hartjes en Dario van Vree.

  • Disney animator Mark Henn (o.a. The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast) vertelde over zijn werk en liet live zijn tekenkunsten zien.
  • De makers van de openingsfilm van Framed 2023, Titina, waren aanwezig. Kasja Næss en Marie-Laure Guisset vertelden over het maakproces van de film.
  • Nederlandse visual development artist Edwin Rhemrev werkte mee aan grote animatieproducties van Illumination, nWave Studio's en Netflix. Hij sprak over zijn werk, wat destijds tevens werd uitgelicht in de Storyworld Spotlight.
  • Stripmaker Maaike Hartjes publiceerde in 2018 de graphic novel Burn-out dagboek. Het boek werd verfilmd door regisseur Dario van Vree. Tijdens de Industry Day praatten zij over het productieproces van I'm Perfectly Fine.

Misschien vind je dit ook leuk

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >