Raak mij aan! Touch me!

Professionals, studenten, liefhebbers en makers delen hun kennis, passie en expertise en gaan met je in gesprek over all that’s animated.

Duik dieper in de wereld van animatie: Altijd al willen weten hoe een animatiewereld tot stand komt? Of hoe je een graphic novel vertaalt naar een film? Nieuwsgierig hoe het is om mee te werken aan animatieproducties? Leer meer over de animatiewereld door middel van talks en door om je heen te netwerken. Kom uit je bubbel! En luister en praat mee!

De Industry Day van Framed - door makers, voor makers! 

Let op: de voertaal van de Industry Day is Engels.

Mark Henn: Disney animator

Mark Henn (6 april 1958) is een van de top-animators van de Disney Studio's, met meer dan 40 jaar ervaring. Hij werkte mee aan klassiekers als The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast, The Lion King, Pocahontas, Mulan, The Princess and the Frog, Zootopia en Moana. Mark Henn was onder andere de hoofdtekenaar van Mulan, de jonge Simba en Prinses Tiana. Tijdens Framed is hij aanwezig om over zijn werk te vertellen. 

Op dit moment hangen er ook tekeningen van Mark Henn in onze tentoonstelling Disney – Telling Timeless Stories.

Kajsa Næss en Marie-Laure Guisset: Filmmakers Titina (Openingsfilm)

Regisseur Kajsa Næss en animatie director Marie-Laure Guisset spreken tijdens de Industry Day over hun werk aan Titina, de openingsfilm van Framed. Kajsa Næss is een van de grote animatie namen in Noorwegen, ze heeft met haar korte films  meerdere prijzen gewonnen. Titina is haar eerste feature film. Marie-Laure Guisset is een Belgische animator en heeft onder andere gewerkt aan The Triplets of Belleville (die we ook tijdens Framed draaien) en The Secret of Kells. Voor Titina was ze  animatie director en was ze specifiek bezig met de karakters. Haar mantra is ‘less is more’. 

Edwin Rhemrev: Set design

Edwin Rhemrev is een Nederlandse visual development artist die meewerkte aan grote animatiepoducties van Illumination, nWave Studio's en Netflix. Zijn specialiteit is het creëren van werelden, maar ook interieurs en voertuigen. Tijdens Framed vertelt hij aan de hand van voorbeelden over zijn werk en geeft inzicht in zijn proces. 

De Spotlightzaal van Storyworld (eveneens in het Forum) wijdt momenteel een expositie aan het werk van Edwin Rhemrev. Het is een aanrader om je bezoek aan Framed te combineren met een bezoek aan Storyworld.

Maaike Hartjes en Dario van Vree: I'm Perfectly Fine

Stripmaker Maaike Hartjes publiceerde in 2018 de graphic novel Burn-out dagboek. In het boek beschreef ze haar persoonlijke ervaring met burn-out, iets waar heel veel werkende mensen mee worden geconfronteerd. Het boek wordt momenteel verfilmd door regisseur Dario van Vree in samenwerking met de Nederlandse animatiestudio's Studio Pupil, Submarine Animation en Vivi Film. De productie van de 30-minuten durende film verkeert momenteel in de laatste fase. Maaike en Dario praten over het productieproces en de rol van perfectionisme hierin.

 

Programma

12.45 uurInloop
13.00 uurWelkomstwoord
13.15 - 14.00 uurPresentatie 1: Edwin Rhemrev (met Q&A na afloop)
14.00 - 14.45 uurPresentatie 2: I'm Perfectly Fine - Maaike Hartjes & Dario van Vree (met Q&A na afloop)
14.45 - 15.30 uurPauze
15.30 - 16.15 uurPresentatie 3: Filmmakers Titina: Kajsa Næss & Marie-Laure Guisset (met Q&A na afloop)
16.15 - 17.30 uurPresentatie 4: Disney-tekenaar Mark Henn (met Q&A na afloop)
17.30 uurBorrel in de Newsroom

Filmmakers opgelet: aansluitend op de Industry Day vindt de Meetup van Filmhub Noord plaats.

De Meetup is een inspiratiebijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is naar filmeducatie. Makers, onderwijs- en kunstonderwijsprofessionals zijn uitgenodigd. Na de Industry Day borrel dineren de Meetup-deelnemers in NOK. Tijdens een inhoudelijk programma ontdekken jullie hoe onderwijs en filmmaken elkaar aanvullen. En hoe jullie samen kunnen optrekken om leerlingen de kracht en pracht van film te laten ontdekken. Als afsluiting draait de openingsfilm van het animatiefestival Framed. Kom je ook? Deelname is gratis, aanmelden doe je hier.

 

Ben jij student? Dan hebben we een leuke korting voor je klaar staan. 
Voor jou is een ticket voor de Industry Day slechts € 10,-!

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed Industry Day.

Houd deze pagina in de gaten voor nieuws over andere gasten.

Misschien vind je dit ook leuk

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >