Raak mij aan! Touch me!

Een innemende, geestige en subtiele film over het moeizame proces van het onderhouden van een carrière in de kunst.

“Dingen komen meestal voor elkaar – alleen niet op tijd.” Deze wijze woorden van kunstenaar Lizzie, prachtig beheerst gespeeld door Michelle Williams, vatten de paradox samen die de kern vormt van deze innemende, subtiele film. Kunst maken draait volledig om het in stand houden van de creatieve flow, maar de onmisbare elementen van een kunstcarrière – catalogi, exposities, lessen – brengen deadlines, druk en verplichtingen met zich mee. Sterker nog, je moet er een ingewikkelde reeks sociale contacten voor onderhouden met galeriehouders, critici, docenten, technici en, bovenal, rivalen. Voor Lizzie gaat dit allemaal maar moeizaam – vooral omdat haar grootste rivaal Jo ook haar huisbaas en vriendin is.

Niemand overtreft vaste IFFR-gast Kelly Reichardt (First Cow, IFFR 2021) in het tonen van de dagelijkse, ontmoedigende kleineringen die individuen – met name vrouwen – ondergaan in alledaagse, uitputtende situaties. Voeg daar gescheiden ouders aan toe die blijven bakkeleien, een geesteszieke broer en een gewonde duif, en het is geen wonder dat Lizzie in een constante staat van opgekropte emoties verkeert, met een vleugje passieve agressie om te overleven. Met deze film, gemaakt aan het Oregon College of Art en Craft in Portland en voorzien van beeldhouwwerken van Cynthia Lahti, gaat Reichardt verder met het verkennen van haar fascinatie voor het nauwkeurige proces dat werken heet – want ook kunst is werk.

Let op: deze film is niet ondertiteld.

Agenda

Zondag 5 februari
13:15 tot 15:03
Camera 5
€ 12,50
Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Duur
108 min
Land
Verenigde Staten
Jaar
2023
Regie
Kelly Reichardt

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Little Dixie Little Dixie

Little Dixie

zaterdag 4 februari 22:30 tot 00:15
Mind Game Mind Game

Mind Game

vrijdag 3 februari 19:45 tot 21:38
Sri Asih Sri Asih

Sri Asih

vrijdag 3 februari 22:15 tot 00:28

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >