Raak mij aan! Touch me!

De 10e editie van de Groningse Nacht van de Filosofie!

‘Waarom een Groningse Nacht van de Filosofie? Omdat het leuk is over dingen na te denken waar je anders niet over nadenkt. Dat kan je kijk op de wereld veranderen. Of juist niet, maar dan weet je beter waarom je vasthoudt aan je blik. Moeilijk? Soms, maar dat is niet altijd een nadeel.’ Met deze woorden kondigde de eerste Groningse Nacht van de Filosofie zich aan en dit jaar vieren we alweer de tiende editie!

 Op 21 april vult het Forum Groningen zich met filosofische kwesties en alledaagse vragen, filosofen en visionairs. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, verklappen we dat historicus Andrea Wulf komt vertellen over Rebelse genieën haar recent gepubliceerde werk over de romantische filosofen omstreeks 1800 in de Duitse universiteitsstad Jena. Met Ray Monk vieren we de honderdste verjaardag van de Tractatus van Wittgenstein, een van de meest tot de verbeelding sprekende filosofen. En Patricia MacCormack zal spreken over haar boek The Ahuman Manifesto waarin ze onder andere betoogt dat de menselijke soort moet stoppen met zich voort te planten.

Zeker zal er ook volop aandacht geschonken worden aan het thema van de Maand van de Filosofie: Weerloos en Waardevol.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en Forum Groningen

Agenda

Vrijdag 21 april
19:30 tot 00:30
Forum Groningen Nieuwe Markt
€ 19,50
6608

Misschien vind je dit ook leuk

Het Grote Gebeuren Het Grote Gebeuren

Het Grote Gebeuren

zaterdag 11 februari 19:30 tot 00:00
Ontdek de filosoof in jezelf Ontdek de filosoof in jezelf

Ontdek de filosoof in jezelf

woensdag 15 februari 20:00 tot 22:00