Raak mij aan! Touch me!

Nieuw in het Forum, jaarlijks terugkerend tijdens de Poëzieweek, het gloednieuwe Poetry per Tutti; een waanzinnige poëzieavond met onstuimige, lichtvoetige, hartstochtelijke, diepzinnige, mind-blowende poëzie, spoken word en muziek.

Optredende dichters tijdens deze eerste editie zijn: Akwasi, Bart Chabot, Roos Dickmann, Jan Boerstoel, Ileen Rook, Myron Hamming, Maaike Rijntjes, Sieger M.G. en deTigers Fan Greonterp. Voor meer info over deze poëten lees je verder op deze pagina.

Het programma voor de avond is doorlopend en er zit een pauze in. Je bent dus overal bij en mist niks!

Tickets

Koop je tickets alvast online, hieronder. Of vanaf 30 november bij een van de ticketautomaten in het Forum.

Locatie: Rabo Studio

Poetry per Tutti vindt plaats in de Rabo Studio van het Forum. Dit is op de eerste verdieping aan de westkant van het gebouw. Je komt er via de bamboe wenteltrap vanaf de begane grond. Maar er is natuurlijk ook een lift, achter de gele balie.

Akwasi

Akwasi is een verhalenverteller. Of hij dat nu doet in een rap, gedicht of televisieprogramma: hij wil inspireren, fascineren en prikkelen. Met woorden. Akwasi is een creatieve duizendpoot. Een archetype met het adagium: wees liever een eersterangs versie van jezelf dan een tweederangs versie van iemand anders. Hij schreef de bundel Laten we het er maar niet over hebben.

Akwasi

Bart Chabot

Bart Chabot is dichter, schrijver en een podiumdier. Hij begon zijn carrière als dichter en nog altijd grijpt hij regelmatig terug naar poëzie. Chabot debuteerde in 1981 met zijn dichtbundel Popcorn.

In oktober 2013 debuteerde hij als romanschrijver met Triggerhappy. Ter ere van zijn zestigste verjaardag koos Chabot in 2014 zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre, en ontstond de bloemlezing Zestig. In januari 2020 verschijnt Mijn vaders hand. In deze onthutsende roman kijkt Bart Chabot zijn jeugd eindelijk in de ogen.

Meer van Bart Chabot: Bananenrepubliek, Broodje halfom, Broodje totaalGreatest hits : Vol. 1: Verzamelde gedichten 1954-2004Greatest hits: Vol. 2: Verzamelde gedichten 2005-2009 en Hosanna dagen.

Bart Chabot

Roos Dickmann

Actrice en dichter Roos Dickmann studeert momenteel aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, maar je kent haar misschien al van diverse tv-series en films.

Ze speelde in de jeugdserie Hoe overleef ik... en in Koefnoen. Meer recent zijn de series Als de dijken breken en Soof: De Serie. Binnenkort komt de webserie Bad Influencer online met Roos in de hoofdrol en begin volgend jaar verschijnt de Netflix Original Ares.

Naast haar opleiding en het acteren schreef Roos afgelopen jaar haar debuutbundel Ik ook van mij dat enthousiast werd ontvangen.

Roos Dickmann

Jan Boerstoel

Jan Boerstoel (1944) is een Nederlandse dichter en schrijver. Hij schrijft onder andere liedteksten, vooral voor cabaret. Onder meer Karin Bloemen, Martine Bijl en Youp van ’t Hek zongen zijn werk. Zijn poëzie, vaak maatschappijkritisch, kent een melancholische ondertoon, meestal met een humoristische knipoog. Daarnaast maakte hij deel uit van Het Schrijverscollectief, dat voor veel televisieproducties de tekst verzorgde.

Boerstoel schreef onder andere Tussentijd en Drinken doet een beetje zeer. Voor zijn werk ontving hij vele prijzen, waaronder tot twee keer toe de Annie M.G. Schmidt-prijs. Op 27 april 2007 werd Boerstoel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en sinds 2008 is hij voorzitter van de Vereniging van Letterkundigen (VvL).

Jan Boerstoel

Ileen Rook

Ileen Rook (1998) is een poëet en prozaschrijfster. Ze studeert sinds september Creative Writing aan de ArtEZ in Arnhem.

Haar werk bestempelt ze als ‘semifictie’, een romanticering die inspiratie uit haar eigen leven put en zich focust op cadans, zinsbouw en woordkeuze.

Ileen zit bij de Dichtclub en bij Urban House in Groningen, is tweemalig landelijk finalist op de Kunstbende en staat regelmatig op (spoken word) podia, zoals Dichters in het Donker, de DichtSlamRap en ZomerZinnen.

Ileen Rook

Myron Hamming

Myron Hamming is een spoken word artiest en dichter met Surinaamse roots en Gronings boerenbloed. Vier jaar geleden bestormde Myron voor het eerst de planken, en daarna is ie eigenlijk nooit lang van het podium weggebleven.

Hoe graag hij stadsdichter wil worden schreeuwt hij het liefst van de daken, maar dat is niet helemaal netjes en dus doet hij het voor nu maar op het podium.

Myron Hamming

Maaike Rijntjes

Maaike Rijntjes (1997) is een jonge dichter uit Zwolle. Ze studeert filosofie in Groningen en draagt daar ook maandelijks voor tijdens de Dichtclub. Daarnaast is ze huisdichter bij radioprogramma El Mundo, waarvoor ze af en toe gedichten schrijft bij wereldmuziek.

In 2016/2017 was ze Jonge Dichter des Vaderlands. Ze heeft onder andere voorgedragen bij Dichters in de Prinsentuin en gepubliceerd in Het Liegend Konijn.

Maaike Rijntjes

Sieger M.G.

Waar Sieger M.G. (1979) binnenkomt, ontstaat beweging. Hij is een energieke, creatieve geest die houdt van spelen met taal en vorm. Hij is actief als schrijver van gedichten, fabels en korte verhalen. Hij denkt buiten de kaders, zowel in geschreven vorm en op het podium. Hij is een rasechte artiest, een ongetemd taalbeest.

Sieger is erg bekend in de culturele en literaire wereld. Hij trad op tijdens dichtavonden, poetryslams, technofeesten en festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast maakt hij ook beeldend en grafisch werk en kan hij uren schaven aan zijn muziek en soundscapes.

Hij balanceert op de grenzen van deze kunstvormen en weet deze te doen samenkomen. Momenteel is hij bezig met een poëzie-app waar zijn gedichten op een eigentijdse manier tot leven worden gewekt.

Sieger M.G.

De Tigers fan Greonterp

De Tigers van Greonterp komen uit het Friese dorp Greonterp. De band beleefde zijn debuut tijdens het Greidhoekfestival 2015. Daarna volgden optredens bij het Freezefestifal, Explore the North en Eurosonic. In februari verscheen de eerste cd en volgend jaar verschijnt er een tweede.

In de wereld van de Tigers begeef je je in duisternis, eenzaamheid, onvervulde dromen en het verlangen om daar uit te klimmen. Je wordt meegenomen door de persoonlijke kwellingen van de zanger/dichter Elmar Kuiper. De songs vallen op door hun pakkende, melodische gitaarlijnen, waarbij de bas en drums stuwend en ritmisch zijn in een hypnotiserende cadans.

De leden van de band zijn Gerben Gerbrandy (gitaar, synthesizer en theremin), Elmar Kuiper (zang en synthesizer), Leo Smit (bas en zang), Arnold Strikwerda (drums) en Hedser Tijtsma (gitaar en zang).

De Tigers fan Greonterp

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >

Misschien vind je dit ook leuk:

Tims Talkshow Tims Talkshow

Tims Talkshow

De talkshow met Tim den Besten met gasten uit de wereld van o.a. gaming, tech en journalistiek

zondag 27 september 16:30 tot 18:00

Hier vind je het Forum

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on