Raak mij aan! Touch me!

Poetry Per Tutti, een avond vol poëzie, spoken word en muziek.

Onder andere de boegbeelden van de Poëzieweek, Miriam Van hee en Hester Knibbe zullen acte de présence geven. Daarnaast zullen Babeth Fonchie Fotchind, Daniëlle Zawadi en nog een aantal dichters, er een levendige poëtische taalavond van maken. Hartstocht, melancholie, diepgang!

Agenda

Vrijdag 27 januari
20:00 tot 21:30
Rabo Studio
€ 15,00

Miriam Van hee

Miriam Van hee (1952) is dichteres, vertaalster en slaviste. Haar werk is veelvuldig bekroond. Voor haar poëziedebuut het karige maal kreeg ze de Oost-Vlaamse Prijs voor Letterkunde. Vele prijzen volgden, met in 2008 de Herman de Coninckprijs voor buitenland en in 2014 een nominatie voor de VSB Poëzieprijs met ook daar valt het licht. In 2018 ontving ze de Ultima voor de Letteren voor als werden wij ergens ontboden. Haar gedichten zijn in meer dan tien talen vertaald. Miriam Van hee was te gast op vele internationale poëziefestivals in onder meer Duitsland, Litouwen, Rusland, Amerika, Canada, Frankrijk, Zuid-Afrika en Ierland.

Miriam Van hee en Hester Knibbe zijn samen het boegbeeld van Poëzieweek 2023! Ze koesteren een literaire vriendschap over de grenzen heen en zijn ook in het dagelijks leven al decennialang besties. Zo belichamen ze perfect het thema van de elfde Poëzieweek: vriendschap!

Miriam Van hee

Hester Knibbe

Hester Knibbe debuteerde in 1982 met de bundel Tussen gebaren en woorden. Nadien publiceerde zij nog een tiental bundels. Haar werk is bekroond met de Herman Gorterprijs, de Anna Blamanprijs en, in 2009, de Adriaan Roland Holstprijs. De uitreiking van de laatste viel vrijwel samen met de verschijning van Oogsteen. Een keuze uit de gedichten 1982-2008. In 2015 ontving zij de VSB Poëzieprijs voor Archaïsch de dieren. In 2017 verscheen haar bundel As, vuur.

Hester Knibbe en Miriam Van hee zijn samen het boegbeeld van Poëzieweek 2023! Ze koesteren een literaire vriendschap over de grenzen heen en zijn ook in het dagelijks leven al decennialang besties. Zo belichamen ze perfect het thema van de elfde Poëzieweek: vriendschap!

Hester Knibbe

Babeth Fonchie Fotchind

Babeth Fonchie Fotchind is jurist en dichter. Ze draagt regelmatig voor op podia en festivals, publiceerde onder meer in Kluger Hans, De Revisor, De Groene Amsterdammer, DW B, De Gids, en Elle, en was huisdichter van online tijdschrift Lilith Mag. Ze werd onder meer geselecteerd voor de schrijfresidentie van deBuren en het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Door VOGUE werd ze verkozen tot Next Talent To Watch. Ze werd genomineerd voor de Harpers Bazaar Women of the Year Award

Dichtbundel Plooi verscheen in juni 2022 bij Uitgeverij De Geus.

Babeth Fonchie Fotchind

Daniëlle Zawadi

Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie: geboren in de Democratische Republiek Congo maar opgegroeid in Nederland. In haar werk kaart Zawadi haar bi-culturele achtergrond aan. Ze heeft het over vriendschap en hoe de definiete daarvan verandert des te ouder ze wordt. Als iemand die onderdeel uitmaakt van Gen-Z ziet ze in haar schrijven de kans om haar belevingswereld vast te leggen als een foto; één waarin andere zich ook in herkennen.

Wegens haar passie voor schrijven initieerde Zawadi een platform voor woordkunst in Den Haag: Het Zwarte Schaap. Verder was zij deelnemer van het Letterenfonds’ Slow Writing Lab, won ze tijdens de 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Ze ging in 2022 mee met het Das Mag schrijverkamp. In 2022 stond zij op de 39e Nacht van de Poëzie. Momenteel is zij coach van Poetry Circle 070. Daarnaast doet Zawadi vrijwilligerswerk bij Centrum 1622, Love Your Mind, een project over de mentale gezondheid bij jongeren in Den Haag.
 

Daniëlle Zawadi
  • Reijen, Miriam van ; Interviews
Miriam van Reijen, Francien Homan
'Filosoferen maakt een eind aan al het gezeur' [Boek] : de woorden van Miriam van Reijen
  • Godsbeeld Vasalis, M. ; gedichten Hoornik, Ed ; Vroman, Leo ; Graft, Guillaume van der ; Michaelis, Hanny ; Lucebert ; Andreus, Hans ; Faverey, Hans ; Jellema, C.O. ; Kopland, Rutger ; Knibbe, Hester ; Gerlach, Eva ; Otten, Willem Jan ; Zwagerman, Joost
Martien E. Brinkman,
Dicht bij het onuitsprekelijke [Boek] : veertien dichters over het onzegbare
Babeth Fonchie Fotchind,
Plooi [Boek]

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >