Raak mij aan! Touch me!

Een gloedvolle, troostrijke poëzieavond met onstuimige, lichtvoetige, hartstochtelijke, diepzinnige, mind-blowende poëzie, spoken word en muziek.

De twee dichters die dit jaar samen het Poëziegeschenk schrijven - Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi - zullen acte de présence geven. (Rodaan via zoom). En de enige echte dichter met een grimlach, Levi Weemoedt, zal komen lezen om het publiek te ontroeren en te vermaken.

Afgelast

In verband met de lockdown, hebben wij besloten om de meeste events in februari ook te annuleren. Als je tickets had gekocht voor Poetry per Tutti, krijg je je geld terug.

Kijk in de tussentijd onze online programma's via Platform F! Of leen en lees de boeken van onze sprekers bij de Forumbibliotheken, de linkjes staan hieronder.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Poetry per Tutti.

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi is schrijver en dichter. Hij is afkomstig uit Irak en woont sinds 1998 in Nederland. Omdat hij niet naar school mocht, heeft hij hier zichzelf leren lezen en schrijven. Voor zijn boeken ontving Rodaan verscheidene prijzen. De dichtbundel Koelkastlicht uit februari 2016 werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs en een jaar later publiceerde hij Neem de titel serieus. Begin dit jaar verscheen het vervolg op Hoe ik talent voor het leven kreeg met als titel Holland.

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert schrijft en maakt. Ze behaalde een masterdiploma Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen en een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert. Voor Ik ben mogelijk  en Wij zijn evenwijdig won zij al verscheidene prijzen. In mei 2020 verscheen Het stad in mij, een monument van meer dan 300 pagina's.

Foto ©Illias Teirlinck

Levi Weemoedt

Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk (1948), is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. Hij schreef de roman De ziekte van Lodesteijn. In 2014 verscheen de bundel Met enige vertraging, en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing Pessismisme kun je leren! samen, die vrijwel meteen een bestseller werd.

foto ©Mark Kohn RV

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 naar Nederland. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs. De hemel is altijd paars is haar debuutroman. Haar gedichten en verhalen zijn te lezen en te horen in tijdschriften zoals De Gids en op festivals waaronder Crossing Border, Dichters in de prinsentuin, Noorderzon. Ze bereikte de finale van Nederlands Kampioen Poetry Slam 2020.

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >

Maar dan vind je dit vast ook leuk!

Abonnementen en lid worden

Abonnementen en lid worden

Word lid van de Forumbibliotheken