Raak mij aan! Touch me!

Je Framed-dag begint hier!

Het festival wordt afgetrapt met een talkshow rond internationale en lokale animatiemakers, met een vooruitblik op het FRAMED-programma en gesprekken met makers over hun werk.

Te gast zijn onder anderen:

Merlin Crossingham

Key animator, stemacteur, supervisor, regisseur en Creative director bij Aardman Studio’s. De stem van Morph, key animator bij Aardman’s filmhit Chicken Run, animation director bij Nick Park’s Early Man, en vanaf 2009 Creative Director van Wallace & Gromit, waarbij hij alle aspecten van het W&G-merk beheert, van merchandise en liveshows tot commercials en korte films.

Hisko Hulsing

De Nederlandse regisseur Hisko Hulsing is een grote naam in de internationale animatiewereld. Hij maakte prijswinnende korte films, zoals Junkyard (2012) en regisseerde de animatiescènes in de Kurt Cobain documentaire Montage of Heck (2015). Voor Amazon Prime maakte hij de serie Undone, een animatieserie voor volwassenen, die door veel critici werd gerekend tot de beste televisieseries van 2019.

Happy Ship

Martin Venema vertelt over de Groningse animatiestudio Happy Ship, waar gestaag aan een prachtig oeuvre gewerkt wordt. Dit leidde inmiddels tot twee Gouden Kalveren. De nieuwste Happy Ship-film See me werd onlangs geselecteerd voor de competitie van het prestigieuze animatiefestival van Annecy.

Bijwonen

Vooralsnog gaan we ervan uit dat deze talk fysiek kan plaatsvinden. Maar er is sowieso de mogelijkheid om online mee te kijken en vragen te stellen. De online livestream zal gratis te zien zijn via Platform F.

Agenda

Zaterdag 29 mei
11:00 tot 12:00
Rabo Studio
Gratis
11:00 tot 12:00
Online
Online
Gratis

Meer Framed

FRAMED Happy Ship FRAMED Happy Ship

FRAMED Happy Ship

De spektakelstukken van Happy Ship!

zaterdag 29 mei 17:15 tot 18:30
FRAMED talk: Merlin Crossingham FRAMED talk: Merlin Crossingham

FRAMED talk: Merlin Crossingham

Creatief brein achter vele Aardman animations

zaterdag 29 mei 13:15 tot 14:30
Storyworld presenteert: Hisko Hulsing Storyworld presenteert: Hisko Hulsing

Storyworld presenteert: Hisko Hulsing

Mini-college van de maker van Undone en Junkyard.

zaterdag 29 mei 15:30 tot 17:00

Framed

Zaterdag 29 mei lanceert het Forum zijn eigen animatiefestival Framed! Een dag die barst van de films en masterclasses van lokale en (inter)nationale makers.

Framed

Op de hoogte blijven? >

Op de hoogte blijven? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on