Raak mij aan! Touch me!

Unieke nieuwe sci-fi horrorfilm van de legendarische stop-motion animator Phil Tippett.

Mad God gaat over een personage genaamd “The Assassin” dat leeft in een donkere apocalyptische wereld vol misvormde schepsels die voortkomen uit het onderbewuste. De schepsels maken het leven van The Assasin nog moeilijker dan het al was...

Phil Tippett is al decennia lang bekend om zijn stop-motion werk in Hollywood films. Zo is hij verantwoordelijk voor veel special effects in de originele Star Wars trilogie en de film Robocop. Ook werkte hij voor Jurassic Park als animatie supervisor en mocht daarvoor een Oscar in ontvangst nemen.
 
Hoewel de film Mad God vorig jaar in premiere is gegaan is het eigenlijk een project waar Tippett 30 jaar geleden al aan begon, na Robocop 2 (1990). Door zijn werk aan Jurassic Park had Tippett nooit de tijd om Mad God af te maken. Maar dankzij opbrengsten van Kickstarter kon hij zijn stop-motion modellen weer uit de kast halen met deze spectaculaire film als eindresultaat!

Met inleiding van Constant Hoogenbosch | vr 2 juni

Bij de voorstelling van vrijdag 2 juni is filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch aanwezig voor een inleiding. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film- en mediawereld zette Hoogenbosch in 2000 zijn eigen mediabedrijf Movie Machine op. Vanuit Movie Machine werkt hij door heel Nederland (en internationaal) samen met filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen waar hij doceert over uiteenlopende onderwerpen uit de film- en mediawereld.

Tijdens Framed geeft Constant ook de lezing Animatie, geen kinderspel!waarin hij aan de hand van internationale voorbeelden laat zien dat animatiefilm zich zeker niet alleen op jonger publiek richt.

Agenda

Vrijdag 2 juni
22:00 tot 23:25
Met inleiding
Camera 2
€ 11,50
Zaterdag 3 juni
22:00 tot 23:25
Framed: Midnight Madness
Camera 1
€ 11,50
Taal
Niet gesproken
Duur
83 min
Kijkwijzer
Land
Verenigde Staten
Jaar
2021
Regie
Phil Tippett

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

Les triplettes de Belleville Les triplettes de Belleville

Les triplettes de Belleville

zaterdag 3 juni 14:15 tot 15:35
My Love Affair With Marriage My Love Affair With Marriage

My Love Affair With Marriage

vrijdag 2 juni 19:30 tot 21:17
No Dogs or Italians Allowed No Dogs or Italians Allowed

No Dogs or Italians Allowed

dinsdag 30 mei 16:00 tot 17:20

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >