Raak mij aan! Touch me!
Solitude : Utopie versus werkelijkheid

Solitude : Utopie versus werkelijkheid

In het afgelopen decennium is er een hunkering ontstaan naar afstand en isolement, als een reactie op de veeleisende en opjagende maatschappij.

In de maalstroom van het drukke dagelijkse leven is het verleidelijk om de boel de boel te laten en de eerstvolgende trein te nemen naar ver hiervandaan. Een sabbatical te nemen. Je baan op te zeggen en te emigreren.  Het isolement waarin we raakten door corona was velen weliswaar net iets te gortig, maar toch blijft de vraag naar films en boeken over het thema maar groeien. Die afstand, vaak in combinatie met het zoeken van de wildernis, spreekt tot de verbeelding. In dit programma spreken we met literaire makers over die hunkering naar afstand en een ander perspectief en over hoe met name eilanden tot de verbeelding spreken.

Dit groepsgesprek staat onder leiding van Emy Koopman.

Zij gaan in gesprek met schrijver Tamsin Calidas (Ik ben een eiland), schrijver Irwan Droog (Het huis aan het einde), schrijver en illustrator Marit Törnqvist (Het gelukkige eiland en Klein verhaal over liefde), radio-, documentaire- en podcastmaker Emmie Kollau (No Man is an Island) en dichter Judith Wilkinson (In Desert).

In verband met internationale gasten is dit gesprek in het Engels

Fotocredits Tamsin Calidas: Guy Reece

Het Grote Gebeuren >

Het Grote Gebeuren >