Raak mij aan! Touch me!

Expo: Chas Gerretsen

Bezoek met jouw klas de tentoonstelling over deze Groninger fotograaf!

De eerste overzichtstentoonstelling van fotograaf Chas Gerretsen. Geboren in Groningen, maar op zoek naar het avontuur de hele wereld over gereisd. Zijn levensverhaal leest als een spannend boek. De tentoonstelling volgt het leven van de fotograaf aan de hand van zijn foto's. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zijn foto's van de oorlog in Vietnam, de iconische foto’s tijdens de opnames van Coppola’s Apocalypse Now, de staatsgreep in Chili en van Hollywoodsterren als Tom Hanks, Susan Sarandon en John Travolta zijn wereldberoemd. 
 
Als jonge jongen in de bioscoop in Groningen, droomde Chas al van een spannend en avontuurlijk leven. Krokodillenjager in Australië, cowboy in Texas, oorlogsfotograaf en fotograaf van de sterren. Chas is het allemaal geweest! Hij had de gave om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Hij deed fotoverslag van de Vietnamoorlog en was erbij toen generaal Pinochet de macht greep in Chili, dit jaar 50 jaar geleden.
16233

Educatieve rondleiding

Het oeuvre van Chas Gerretsen raakt aan belangrijke thema’s die in de rondleiding aan bod komen: bestaat er zoiets als objectieve journalistiek? Moet je stelling nemen als fotograaf? Boek een interactieve rondleiding voor jouw klas en ontdek alles over het avontuurlijke leven van Chas Gerretsen!

De foto-expositie Chas Gerretsen wordt verlengd t/m 17 maart 2024. Wil je na die datum met jouw klas een expo bezoeken, mail ons dan voor meer info!

Voor wieVMBO, HAVO, VWO, MBO
Wanneervanaf 9 oktober 2023 - 17 maart 2024, boek minimaal 3 weken van te voren
WaarForum Groningen, Nieuwe Markt 1
Kosten€ 5,- per leerling (docent gratis)
LeerdoelenBurgerschap, fotografie

Aanmelden