Raak mij aan! Touch me!
Wildlife Photographer of the Year
29 juni t/m 3 november 2024

Wildlife Photographer of the Year

De internationale foto-expositie met ‘s werelds beste natuurfoto’s zie je straks in Forum Groningen!

Deze zomer komt de rondreizende foto-expositie Wildlife Photographer of the Year met 's werelds beste natuurfoto's naar Groningen! In de expositie zijn ruim 100 foto's te bewonderen die de rijke diversiteit van het leven op onze planeet laten zien. De foto's zijn geselecteerd uit ca. 50.000 inzendingen van de Wildlife Photographer of the Year-competitie: de meest prestigieuze wedstrijd in de natuurfotografie, georganiseerd door het Natural History Museum in Londen. In de Wildlife-expositie zie je de mooiste en meest bijzondere winnende beelden voorbijkomen en ontdek je de verhalen achter de foto's. De ticketverkoop van de expositie start op zaterdag 1 juni.

De Wildlife-expositie viert de rijkdom en schoonheid van het leven op aarde én laat de invloed van de mens op de natuur zien. Speciaal bij de expositie zijn er als randprogrammering diverse activiteiten, zoals workshops fotografie, excursies met natuurfotografen en een fotowedstrijd.  Je leest er hier binnenkort meer over. Uiteraard zijn er ook educatieve programma's voor het primair en voortgezet onderwijs.

Rondreizende foto-expositie 
Het Natural History Museum in Londen organiseert sinds 1965 de Wildlife Photographer of the Year-competitieVoor deze toonaangevende fotowedstrijd kunnen natuurfotografen van alle leeftijden en van over de hele wereld foto's inzenden. Iedereen kan dus een foto inzenden. Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 49.957 natuurfoto’s uit 95 verschillende landen ingezonden. Een internationale jury van professionele fotografen heeft de foto's beoordeeld. In de expositie staan de winnende beelden van in totaal negentien categorieën in de spotlights. De video's in de expositie geven een kijkje achter de schermen bij een aantal finalisten en laten de verhalen achter de winnende foto's zien.

Forum Groningen presenteert de Wildlife Photographer of the Year-expositie in samenwerking met het Natural History Museum in Londen.(van links naar rechts) 
De oude zeeman door Laurent Ballesta, Frankrijk. Winnaar, Portfolio Award / Wildlife Photographer of the Year
Leven op het randje door Amit Eshel, Israel. Winnaar, Dieren in hun omgeving / Wildlife Photographer of the Year
Laatste snik door Lennart Verheulen, Nederland. Winnaar, Oceanen: Het Grote Plaatje / Wildlife Photographer of the Year
De catwalk door Shashwat Harish, Kenya. Winnaar, 11-14 jaar / Wildlife Photographer of the Year

 

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >