Raak mij aan! Touch me!
BookTok plankje

BookTok plankje

 

De favoriete boeken van jouw favoriete BookTokker, BookTuber of Bookstagrammer uitgelicht!

BookTok is een groeiend fenomeen op de app TikTok, waar mensen hun favoriete boeken delen met hun kijkers. Een BookTokker met veel invloed kan ervoor zorgen dat deze boeken zomaar immens populair worden. Om de trend wat toegankelijker te maken, maakt het Forum deze online boekenlijstjes tastbaar.

Elke maand lichten wij op 3 West de favoriete boeken van een online boekenfanaat uit die graag alles deelt over diens favoriete boeken!

Riemreads

Hoi! Ik ben Riemmelth, 25 jaar oud en ik lees een heleboel boeken. Afgelopen zomer heb ik mijn studie Informatiekunde afgerond, maar ik woon nu nog steeds in Groningen. Als kind las ik al heel veel boeken van de bieb, maar als jonge tiener verwaterde die hobby wat. Gelukkig ontdekte ik toen ik 15 jaar was een heel leuk nieuw genre: Young Adult. Vanaf dat moment liep het uit de hand en was ik vaak met een boek in mijn handen te vinden. Inmiddels lees ik verschillende genres, maar ik blijf een zwak hebben voor het genre waarmee mijn leesobsessie begon.
 
Mijn Instagram-account heb ik al sinds 2014, maar pas vanaf 2016 postte ik daar alleen nog maar over boeken. Ik ben door veel fases heen gegaan sindsdien, maar aan mijn liefde voor de boeken op dit lijstje heb ik nooit getwijfeld. Het is een combinatie van oude favorieten en nieuwe ontdekkingen geworden. Ik hoop dat er een boek tussen zit dat jou net zoveel plezier geeft als het mij deed!
Riemreads

Vind ze ook online - Riemreads

  • Reizen ; Adolescentie ; Echtscheiding ; Psychische stoornissen
David Arnold, Elise Kuip
Muggenland [Boek]
  • Sprookjesfiguren ; Magie
Holly Black, Anne-Marieke Buijs
De wrede prins [Boek]
Cassandra Clare, Lia Belt
De ijzeren engel [Boek]
Laure Eve, Mireille Vroege
De Graces [Boek]
Rachel Hawkins, Ella Vermeulen
Her royal highness [Boek] : een prinses, talloze geheimen en een roze steen
Lisette Jonkman,
Helemaal het einde [Boek]
Lisette Jonkman,
Langste. Kerst. Ooit. [Boek]
  • Motivatie
Lianne Keemink,
Je kan het (doen!) [Boek]
Rianne Robben,
Zomerburen [Boek] : hoe een zomer in Drenthe alles veranderde
  • Schuldgevoelens ; Paranormale verschijnselen
Simone van der Vlugt,
Schuld [Boek]
Leigh Bardugo, Keith Thompson
Six of crows [Boek]
Sarah J. Maas,
A court of thorns and roses [Boek]
Sarah J. Maas,
House of earth and blood [Boek]
Sarah J. Maas,
Throne of glass [Boek]
Casey McQuiston,
Red, white & royal blue [Boek]
  • Gehandicapten
Jojo Moyes,
Me before you [Boek]
Alice Oseman,
Loveless [Boek]
  • Homoseksualiteit ; Verliefdheid ; Schoolleven
Alice Oseman,
Nick and Charlie [Boek] : a heartstopper novella
Alice Oseman,
Solitaire [Boek]
Rory Power,
Wilder girls [Boek]
Rebecca Yarros,
Fourth wing [Boek]

Voorheen uitgelichte BookTokkers

Booksbakingandblogging

Anne is een geboren en getogen Stadjer. Ze studeerde Engels aan de RUG en begon bijna 10 jaar geleden een blog over boeken en bakken. Sindsdien doet ze eigenlijk niets anders dan praten over boeken: op haar blog, Instagram, BookTube en haar werk als boekverkoper. Ze is een alleslezer, maar science fiction heeft een speciaal plekje in haar hart.

Instagram: @booksbakingandblogging  
Blog: www.booksbakingandblogging.com 
BookTube: Anne’s Bookish Corner 

Anne's booktokplankje
Voorheen uitgelichte BookTokkers

Voorheen uitgelichte BookTokkers

Anniekslibrary

Anniek (hen/hun) houdt van boeken, BTS en pizza. Hen heeft Nederlands gestudeerd in Groningen en is sindsdien werkzaam als freelance editor. Sinds 2016 is Anniek actief op bookstagram en sinds 2021 is hen ook te vinden op booktok.

Instagram: @anniekslibrary
Tiktok: @anniekslibrary

Booktokplankje Anniek's Library
Voorheen uitgelichte BookTokkers

Voorheen uitgelichte BookTokkers

LiveTheBookLife

Hoi! Ik ben Sarina, 23 jaar en ik woon inmiddels al een paar jaar in Groningen, waar ik geneeskunde studeer. Zolang ik me al kan herinneren hou ik van lezen. Ik lees veel verschillende boeken, van fantasy tot romance! 

Ik vind het belangrijk om me te focussen op diversiteit in boeken, en lees graag boeken met queer, niet witte of disables personages omdat ik het belangrijk vind om een goede representatie van de samenleving te zien. Ik vind het fijn om mezelf te kunnen herkennen in queer boeken, en ik hoop dat andere mensen zich kunnen herkennen door verschillende soorten personages. 

Ik deel mijn boekentips graag met vrienden, maar ook op instagram en tiktok onder de username livethebooklife

BookTok plankje - Livethebooklife
Voorheen uitgelichte BookTokkers

Voorheen uitgelichte BookTokkers

Noraleest

Hoi, ik ben Nora, 25 jaar oud en ik werk & studeer in Groningen. Na mijn Bachelor Sociologie heb ik besloten een Bachelor Media Studies te doen, waar ik nu druk mee bezig ben.

Lezen is altijd al mijn hobby geweest, iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Zolang ik mij kan herinneren namen mijn ouders mij mee naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken.

Na honderden boeken te hebben verslonden besloot ik mijn liefde voor lezen te delen op TikTok (Boektok), waar ik heel veel prachtige mensen heb leren kennen. Mijn boeken selectie is een combinatie van boeken die ik geweldig vond vóór Boektok en boeken die ik heb leren kennen door middel van Boektok.

Laat me vooral weten wat je van de boeken vindt via

BookTok plankje - Noraleest
Voorheen uitgelichte BookTokkers

Voorheen uitgelichte BookTokkers

Tussen de Boeken
Hoi ik ben Floor, 29 jaar en woon in de stad Groningen. Sinds kort ben ik werkzaam bij de Bruna aan het Helperplein.

Ik ben altijd al gek op boeken geweest. Mjin moeder nam me als peuter mee naar de bibliotheek om samen prentenboeken te kiezen. Ik was dol op onder andere Dikkie Dik en Dribbel. Naarmate ik ouder werd en zelf leerde lezen werd ik een nog grotere boekenverslinder. Mijn niveau zat al vrij snel boven dat van mijn klasgenootjes en ik was bijna elke woensdag in de bibliotheek te vinden.

In 2018 besloot ik mijn liefde voor boeken te delen via mijn YouTube kanaal Tussen De Boeken en mijn Instagram pagina onder dezelfde naam. De selectie die ik voor jullie heb gemaakt is een mix van allerlei genres, want dat is ook waar ik om bekend sta: alles lezen wat los en vast zit, oud én nieuw.

Laat me weten wat je van deze boeken vindt via:

BOOKTOK PLANKJE - TUSSEN DE BOEKEN
Voorheen uitgelichte BookTokkers

Voorheen uitgelichte BookTokkers

Esmee_books

Hiaaa! Mijn naam is Esmée, ik ben 22 jaar oud en studeer momenteel Biologie in Groningen! Volgend jaar begin ik aan de master Biomedical Sciences en hopelijk kan ik dan ook nog even veel tijd vinden om een boek op te pakken haha! 

Ik ben al mijn hele leven dol op lezen! Van voorgelezen worden naar zelf boeken verslinden! Ook ben ik een echte nightowl  haha - dus breng ik mijn avonden graag door op de bank met een kop thee en een goed boek! 

Mijn favoriete genres zijn YA fantasy en Romance - YA, NA, Adult, ik ben niet kieskeurig met romance zit je bij mij wel goed haha! Hoewel ik een beetje spice ❤️‍🔥 apprecieer! Graag deel ik mijn liefde voor lezen (en rant ik over mijn current reads en latest obsession over fiction characters haha) op bookstagram en booktok! Ook kun je me vinden op Goodreads!

Tussen mijn lijst zal je een aantal golden oldies zien staan die ik vaak herlees en boeken die ik onlangs heb ontdekt! 💕

Volg me op:

BOOKTOK PLANKJE - ESMÉE BOOKS
Voorheen uitgelichte BookTokkers

Voorheen uitgelichte BookTokkers

Paradisebythebooklight

Hi! Ik ben Johanna, 31 jaar, woonachtig in Groningen stad en afgestudeerd in Engelse Taal en Literatuur. Van kinds af aan ben ik een vaste gast van de bibliotheek. Ik was dus die tiener die tot na middernacht boeken verslond.

Na lang twijfelen heb ik drie jaar geleden toch een bookstagram aangemaakt and I never looked back. Ik vind het heerlijk om mijn liefde voor lezen met anderen te delen. Iedereen heeft zo zijn favoriete genre en ik ben absoluut gevoelig voor mooie covers en sprayed edges. Ik lees zelf alles waar ik me tot aangetrokken voel, van een historische roman tot science fiction. Mijn boekenselectie reflecteert dat en wie weet kom je iets nieuws tegen!

Laat vooral weten wat je van de boeken vindt of volg me op: 

BOOKTOK PLANKJE - PARADISEBYTHEBOOKLIGHT
Voorheen uitgelichte BookTokkers

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >