Raak mij aan! Touch me!

In de zomer van 2021 vertonen we elke week een film onder de nachtelijke sterrenhemel van Groningen.

Kom genieten van een volledig verzorgde avond vol consumpties van NOK en een geweldige film! Of het nou een romantische komedie met je date, een lekkere actiefilm met je maten of toch die verantwoorde klassieker is - Forum Groningen biedt de beste openluchtbioscoopervaring voor iedereen.

Arrangementen

Je Rooftop Cinema-avond laat niets te wensen over! Hapjes en drankjes worden volledig verzorgd door NOK en zitten bij de ticketprijs inbegrepen. Er zijn twee arrangementen waaruit je kunt kiezen.

Arrangement 1: Drinks & snack

 • 1 filmticket
 • Welkomstdrankje
 • Popcornsnack
 • Pauzedrankje

€ 20,- per ticket (voor 1 persoon)

Arrangement 2: Drinks & NOK bentobox

 • 2 filmtickets
 • Welkomstdrankje
 • NOK bentobox
 • Pauzedrankje

€ 55,- per ticket (voor 2 personen)

  NOK Bentobox

  Wat is een film zonder snacks? Dit rooftop-seizoen wordt culinair verzorgd door restaurant NOK. Ga bijvoorbeeld voor het bentobox-arrangement: de chef-kok van NOK zoekt hiervoor wekelijks de lekkerste, bij de film passende snacks voor je uit en serveert dit in een mooie bentobox.

  De precieze inhoud van de box blijft een verrassing, maar stel je voor: tijdens een Aziatische klassieker genieten van Tataki-tonijn met wasabicrème en ponzu, sushirijst met furikake en gember en Okonomoyaki met Japanse mayonaise en bonito. Of waan je helemaal in Italië met gemarineerde aubergine met knoflook en salie, parmaham, mozzarellakroketjes en taleggio tijdens een Italiaanse romcom.

  Goed om te weten:

  • De film start op de aangegeven starttijd. De inloop start 30 minuten van tevoren - dan krijg je je welkomstdrankje en, afhankelijk van je gekozen arrangement, je snack of bentobox.
  • Weer of geen weer, de voorstelling gaat door! Alleen bij noodweer gelasten we de voorstelling af. Als dat gebeurt, sturen we je vóór 18.00 uur op de dag zelf een e-mail. Je krijgt dan je geld teruggestort.
  • De eindtijd van de film kan afwijken van de hier weergegeven eindtijd.
  • Er zit een pauze in de film waarin je je pauzedrankje krijgt.
  • Het pauzedrankje is een keuze uit bier, wijn of fris. Het welkomstdrankje is een verrassing.
  • Na de film is het helaas niet mogelijk om nog wat te drinken in restaurant NOK, vanwege de huidige coronamaatregelen.

  Check hieronder de titels!

  Disco rooftop | Wo 29 sep

  We maken een feestje van de laatste Rooftop Cinema van het jaar! Het wordt een dolle disco avond met de beste disco dj van Groningen: Sowieso Disco Vinylshow. De show waar enkel en alleen vinyl plaatjes worden gedraaid.

  Coronatoegangsbewijs verplicht

  Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van bioscopen en theaters. Ook bij deze activiteit dien je bij de ingang van de zaal je coronatoegangsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

  Meer informatie

  Agenda

  Woensdag 22 september
  20:30 tot 22:10
  Film: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 29 september
  20:30 tot 22:10
  Film: Grease (Sing-A-Long)
  Dakpatio
  € 20,00

  Woensdag 22 september: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (20th Anniversary)

  Het charmante en romantische grotestadssprookje wordt dit jaar twintig en dat wordt gevierd met een re-release. De bedeesde en naïeve Amélie besluit op een goede dag andere mensen een handje te helpen bij hun geluk. Als een hedendaags sprookjesfiguur trippelt ze het leven binnen van iemand die als kind een doosje met persoonlijke spulletjes verloor, van barklanten op zoek naar liefde en nog vele anderen. Dan raakt ze zelf verliefd. Met zijn film schildert regisseur Jean-Pierre Jeunet een vriendelijk, kleurrijk en brandschoon Parijs waar alles mogelijk is. Het verhaal gaat dat hij Amélie verzon om al zijn ideeën over gekke, volkse personages en curieuze details in één film te stoppen. Dat pakt onweerstaanbaar uit, de film werd overladen met prijzen en nominaties.

  Frans gesproken, Nederlands ondertiteld | 122 minuten

  Woensdag 29 september: Grease (Sing-A-Long) + Disco Rooftop

  Zing en doe mee met de leukste en bekendste hits die een musical ooit heeft voortgebracht in deze speciale karaoke versie van Grease. Hopelessly Devoted To You, Greased Lightnin’ en natuurlijk You’re The One That I Want. Wie kan ze niet meebrullen? Danny (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton-John) vallen als een blok voor elkaar tijdens een zomervakantie in de jaren vijftig. Maar als de school begint wordt hij weer een vetkuif met een stoer leren jack en zij weer een keurig meisje en die passen niet bij elkaar. Toch? Grease is niet alleen een nostalgische kijk op een simpelere tijd, het is ook een energiek en opwindend muzikaal eerbetoon aan de hoogtijdagen van de rock ’n roll.

  Engels gesproken, niet ondertiteld | 111 minuten

  We maken een feestje van de laatste Rooftop Cinema van het jaar! Het wordt een dolle disco avond met de beste disco dj van Groningen: Sowieso Disco Vinylshow. De show waar enkel en alleen vinyl plaatjes worden gedraaid.

  Misschien vind je dit ook leuk

  Game On / Experience 50 years of videogames

  Game On / Experience 50 years of videogames

  Vanaf 2 oktober: de grootste interactieve tentoonstelling over videogames.

  zaterdag 2 oktober 10:00 tot 10:30
  Druk

  Druk

  Mads Mikkelsen in de rol van zijn leven.

  woensdag 22 september 15:50 tot 17:56
  Sneak preview

  Sneak preview

  Voor € 8,00 een vette voorpremière

  woensdag 13 oktober 21:00 tot 23:00

  Rooftop updates in je Facebookfeed? >

  Rooftop updates in je Facebookfeed? >