Raak mij aan! Touch me!

Poetry Per Tutti, een avond vol poëzie, spoken word en muziek.

Op donderdag 25 januari, tijdens de Poëzieweek, vindt er weer een Poetry Per Tutti plaats! Geniet van een avond gevuld met boeiende poëzie, spoken word en muziek. Edward van de Vendel, auteur van het Poëziegeschenk, en andere artiesten zoals Blaxtar, Hagar Peeters & Han Bennink, Alara Adilow, Luuk Gruwez, Jooz, Lilian Zielstra en Leonie Moreels zijn van de partij. Het belooft een interessante avond te worden, dus kom langs en mis het niet!

Donderdag 25 januari
20:00 tot 22:30
Rabo Studio
€ 17,50

Poetry Per Tutti gasten

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel (1964) was basisschoolleerkracht voordat hij in 2001 fulltime ging schrijven. Hij schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en prentenboeken.

Hij was initiatiefnemer van de series Slash (jeugdboeken gebaseerd op het leven van bijzondere jongeren), Querido Glow (boeken voor jongeren met LHBTQIA+ hoofdpersonen) en Tijgerlezen (boeken voor kinderen die net beginnen met lezen of niet van lezen houden), van Vuurland en van het online literair magazine Eurostory. Onder de vleugels van Singel Uitgeverijen begint Edward in 2024 zijn eigen uitgeverij: Blauw gras. Daarnaast vertaalt hij kinderboeken (o.a. De waanzinnige boomhut) en maakt hij podcasts (o.a. Lawines Razen)

Hij kreeg voor zijn oeuvre diverse prijzen en de rechten van zijn boeken werden verkocht naar meer dan vijfentwintig landen.

Poetry Per Tutti gasten

JOOZ

In een wereld vol pijn en liefde streeft Jooz ernaar om momentopnames van het leven te vertalen naar kunst. Voor hem is de cirkel rond als hij daarmee andere mensen kan inspireren. De kunstvormen waarin hij zich momenteel het beste kan uiten zijn muziek en woordkunst.  

Jooz brengt aanstekelijke melodieën met gelaagdheid voor de fijnproever, zijn teksten raken onderwerpen aan zoals liefde, groei en de complexiteit van het leven. Jooz is een podiumbeest pur sang en zijn aanwezigheid is magnetisch, hij weet zijn publiek moeiteloos mee te nemen in zijn wereld. Wat Jooz precies gaat doen is iedere keer weer een verrassing maar één ding is zeker... JOOZ MAG HET WETEN!

16616

BLAXTAR 

Blaxtar (45), wiens echte naam Kevin de Randamie is, is een tekstinhoudelijke hiphopartiest en spoken word performer. Hij treedt op met spoken word en live concerten, publiek en privaat. Meest recente liveshows waren in Paradiso (voorprogramma Typhoon), North Sea Jazz (guest performance), en een spoken word performance op NPO2 met Yannick Hiwat. 

Blaxtar bracht drie albums en een EP in eigen beheer uit tussen 2006 en 2010. Verder brachten een reeks van muzikale samenwerkingen hem regelmatig in het buitenland, met name Suriname, Zuid Afrika, Brazilië en de VS. In Nederland werkte hij samen met o.a. Kyteman Orchestra, Opgezwolle, Typhoon, Def Rhymz, Zo Moeilijk, Manu, Kern Koppen, Tamar Niamut, en e.v.a. 

16613

Alara Adilow

Alara Adilow (1988) is een Nederlandse dichter van Somalische afkomst. Ze schreef met haar dichtbundel Mythen en stoplichten (2022) een van de opvallendste debuten van de afgelopen jaren. De bundel, over haar transformatie van man naar vrouw, werd met de Herman de Coninckprijs 2023 bekroond, de belangrijkste Vlaamse onderscheiding voor Nederlandstalige poëzie. Ook stond de bundel op de shortlist van de Grote Poëzie prijs.

​In 2023 is ze geselecteerd voor het Podiumfonds traject Nieuwe stukken waar ze samen met coach Neske Beks werkt aan een toneelstuk. In 2022 won Alara de El Hizrja prijs voor proza en werd ze geselecteerd For the Public in Residence voor de queer- en transgender gemeenschap in museum Arnhem. Momenteel werkt ze aan haar debuut essay bundel die in voorjaar van 2024 bij Prometheus zal verschijnen. 

16612

Leonie Moreels 

Leonie Moreels (2003) schrijft proza, spoken word, theater en poëzie. Ze studeert Nederlands en Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen in Antwerpen en ontdekt het mooie Groningen voor een half jaar als uitwisselingsstudent waar ze ook het Spoken Word traject bij Noordstaat volgde. 

Ze won verschillende prijzen waaronder Babylons Interuniversitaire Prijs en de Jotie ’t Hooft Poëzieprijs. Haar gedichten verschenen o.a. in bundels voor Uitgeverij Vrijdag en bij Die Keure en was te zien op het 51ste Poetry International Festival te Rotterdam en Let’s Get Lyrical.

16617

Lilian Zielstra 

Lilian Zielstra (1991) is dichter en schrijver. Ze was stadsdichter van Groningen. Haar debuutbundel Specimen kwam in oktober 2014 uit, als afsluiting van haar jaar als huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen.  

Ze won de Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now!, en trad onder andere op bij Oerol, Explore the North en Dichters in de Prinsentuin. Ze ontving in 2019 een eervolle vermelding van de jury van de C. Buddingh’-prijs en is nu genomineerd voor de Eline van Haaren-prijs voor haar laatste bundel, Mijn dochter draagt een steen

16619

Hagar Peeters

Hagar Peeters (1972) studeerde Cultuurgeschiedenis en Algemene Letteren en was redacteur bij het Historisch Nieuwsblad. Haar performance op het Double Talk-festival in 1997 bleek voor haar de doorbraak: ze werd gevraagd op te treden bij De Nacht van de Poëzie en Crossing Border, nog voordat zij was gedebuteerd. Daarna publiceerde ze Gerrit de stotteraar. Biografie van een boef, waarvoor zij de Nationale Scriptieprijs 2001 van Het Parool kreeg.

Haar tweede dichtbundel, Koffers zeelucht, werd bekroond met de Jo Peters Poëzieprijs en de J.C. Bloemprijs. In september 2015 verscheen haar alom geprezen debuutroman Malva. Het boek werd bekroond met de eerste Fintro Literatuurprijs (voormalige Gouden Boekenuil) 2016 en genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Bronzen Uil, de Inktaap en de ANV Debutantenprijs en is tot nog toe in zes talen vertaald.

16615

Han Bennink

Drummer en multi-instrumentalist Han Bennink (1942) werd al snel erkend als veelzijdige drummer. Hij begeleidde tourende Amerikaanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery, Johnny Griffin, Eric Dolphy en Dexter Gordon. Hij werkte samen met veel Europese muzikanten, met name saxofonisten Peter Brötzmann en pianist Fred van Hove. Ze hadden ook een al lang bestaand trio dat goed gedocumenteerd was op FMP Records. Daar toonde Bennink ook zijn talenten op klarinet, trombone, sopraansaxofoon en vele andere instrumenten.

Tegenwoordig is hij veelvuldig te horen met het kwartet van tenorsaxofonist Tobias Delius en in een trio met pianist/toetsenist Cor Fuhler en bassist Wilbert de Joode, en werkt hij nog af en toe samen met jazzgrootheden als Johnny Griffin, Von Freeman en Ray Anderson.

16618

Luuk Gruwez 

Luuk Gruwez (1953) brak voor het eerst door met de dichtbundel De feestelijke verliezer (1985). Daarop volgende bundels en proza (Dikke mensen uit 1990, Vuile manieren uit 1994, Het bal van opa Bing 1994) werden meermalen bekroond. In 2009 werd hij bekroond met de Herman de Coninck Publieksprijs voor het gedicht Moeders uit de bundel Lagerwal. In 2023 verscheen de bundel Balts, waarin Gruwez de beslissende momenten die geboorte en dood markeren verbindt.

Met onder meer zeven gedichten in het Groot Verzenboek van Jozef Deleu, acht in Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de t/m de 21ste eeuw en zeven in De Nederlandse poëzie van de twintigste en eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten van Ilja Leonard Pfeijffer geldt Gruwez als een van de meest gebloemleesde dichters in het Nederlandse taalgebied.

Foto © Mieke Deferme

16621

Naar de tickets

tickets

Misschien vind je dit ook leuk

Interview met Hanna Bervoets Interview met Hanna Bervoets

Interview met Hanna Bervoets

zondag 17 december 16:00 tot 17:30
Late Night met Splinter Late Night met Splinter

Late Night met Splinter

vrijdag 15 december 21:00 tot 22:30
Nood aan de man Nood aan de man

Nood aan de man

woensdag 13 december 20:00 tot 21:30

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >