Raak mij aan! Touch me!

Een gloedvolle, troostrijke poëzieavond met onstuimige, lichtvoetige, hartstochtelijke, diepzinnige, mind-blowende poëzie, spoken word en muziek.

Na een succesvolle eerste editie in 2020 is Poetry Per Tutti terug! Nu met de enige echte dichter met een grimlach, Levi Weemoedt, die komt voorlezen om het publiek te ontroeren en te vermaken. Tjitske Jansen treedt op. Evenals Sylvia Hubers, Sholeh Rezazadeh, Olivier van Eijk, Neusa Gomes en Jérôme Gommers. En dan is er Cashmyra, een Nederlandstalig postpunk duo dat graag vervreemdende teksten, vuige herrie en spoken-word met elkaar afwisselt.

Fotocredits: Susan Pathuis

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Poetry Per Tutti.

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 naar Nederland. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs. De hemel is altijd paars is haar debuutroman bij Uitgeverij Ambo | Anthos. Haar gedichten en verhalen zijn te lezen en te horen in tijdschriften zoals De Gids, Poëziekrant, Awater, op festivals waaronder Crossing Border, ILFU, Dichters in de prinsentuin, Mama Cash, Noorderzon, Uitmarkt, Read my world. Ze bereikte de finale van Nederlands Kampioen Poetry Slam 2020.

Sholeh Rezazadeh

Levi Weemoedt

Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk (1948), is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. In de jaren 80 streed hij samen met Hans Dorrestijn om de titel ‘droevigste dichter van Nederland’. Daarnaast schreef hij de roman De ziekte van Lodesteijn, een ‘minor classic’, aldus de kritiek. In 2014 verscheen de bundel Met enige vertraging, en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing Pessismisme kun je leren! samen, die vrijwel meteen een bestseller werd.

Fotocredits: Mark Kohn

Levi Weemoedt

Tjitske Jansen

Tjitske Jansen (1971) combineert in wat ze schrijft als vanzelf poëzie, proza en theater. Al vanaf haar vroegste bundels, de bestsellers Het moest maar eens gaan sneeuwen en Koerikoeloem, treedt ze veel op en geeft ze met grote inzet les over schrijven, poëzie en performance aan middelbare scholieren. Haar werk werd genomineerd voor De Bronzen Uil en bekroond met de Anna Bijns Prijs.

Fotocredits: Tessa Posthuma de Boer

Tjitske Jansen

Sylvia Hubers

Sylvia Hubers verkent het grensgebied tussen proza en poëzie. Ze publiceerde acht bundels, waarvan de laatste Wat als we niet waren betoverd (zeer kort proza & prozagedichten) dit jaar is genomineerd voor de Halewijnprijs en Reynaert Trofee. Ze leest geregeld voor en was van 2009 tot 2013 stadsdichter van Haarlem. Ze werkt samen met verschillende kunstenaars en muzikanten.

Fotocredits: Ilja Keijzer

Sylvia Hubers

Cashmyra

Stampende drums en minimalistische gitaarlijnen. Cashmyra is een Nederlandstalig postpunk duo dat graag vervreemde teksten, vuige herrie en spoken-word met elkaar afwisselt. Altijd een beetje boos om alles en juist daarin zit comfort. Met het fuzzige debuutalbum Moreel Verwerpelijk stond het duo o.a. al op ESNS20, ESNS21 en in Vera.

Cashmyra

Olivier van Eijck

Olivier van Eijk is student filosofie en kunst - en cultuurwetenschappen. Hij schrijft gedichten met een filosofische invalshoek die de lezer met een indringende en soms wat raadselachtige toon scherp houden. Zijn performance is aangrijpend en eigenzinnig.

In het jaar 2020-2021 was Van Eijk huisdichter van de RUG en gaf workshops, organiseerde poëzie-evenementen, en presenteerde de maandelijkse poëzieavond Poëzie Met.

Olivier van Eijck

Neusa Gomes

Neusa Gomes (1978) debuteerde in 2015 als spoken word-artiest. Ze won de El Hizjra Literatuurprijs (2017) in de categorie poëzie met het gedicht: Oorlog 'n Held en het TEDX open mic Podium (2017) tijdens het evenement Being connected. Ze trad onder meer op bij SWOON, PaginaGroots, Spoken World en Lowlands. Gomes schrijft en spreekt over religie, liefde, haar eigen achtergrond, de natuur, godsdienst en humanisme. Ze is daarnaast songwriter en docent woordkunst. In die laatste hoedanigheid geeft ze workshops spoken word op middelbare scholen. Ook is ze als zangeres op tussen verschillende genres te vinden. Van gospel naar hip hop en van soulmuziek naar Kaapverdische eigen geschreven songs.

Neusa Gomes

Jérôme Gommers

Jérôme Gommers (Parijs, 1961) debuteerde in 2019 met de gedichtenbundel Momentums laadklep, genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2020. (Jury: “Zo’n rijpe bundel kan toch geen debuut zijn?”) Eerder publiceerde hij gedichten en proza in onder andere De Revisor en Bunker Hill. In februari 2020 verzorgde hij een avondvullend programma over poëzie in het Torpedo Theater in Amsterdam, met speciale aandacht voor de Braziliaanse dichter João Cabral de Melo Neto. Gommers treedt onregelmatig op als spreekstalmeester.

Jérôme Gommers

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >