Raak mij aan! Touch me!

Urgente maatschappelijke thema’s zoals vrede en veiligheid, mensenrechten en economische en sociale ontwikkeling staan hoog op de agenda.

Maar minder bekend zijn misschien wel de enorme kunstcollecties van de VN. Welk belang hebben kunst en design binnen de organisaties van de VN? Welke rol kunnen geëngageerde kunstenaars spelen binnen maatschappelijke thema’s? En hoe verhouden kunst en diplomatie zich tot elkaar? Het CBK presenteert in samenwerking met SIB-Groningen op donderdag 29 oktober een debat waarin sprekers uit de wereld van kunst, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven met elkaar in gesprek gaan onder leiding van moderator Esther Didden.

Kunst & design in de wereld van de Verenigde Naties is een zaalprogramma dat ook live gestreamd wordt zodat je het ook kunt volgen via Platform F.

Sprekers

Salima Belhaj (Tweede Kamerlid voor D66, voorzitter Tweede Kamer Kunstcommissie), Esther Polak (kunstenaar), Erna Rijsdijk (universitair docent en senior onderzoeker bij de faculteit Militaire Gedragswetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie), Eva Ronhaar (directeur Innovation & Sustainability bij de HEMA) en Suzanne Schols (kunstenaar). 

Dit programma is ontwikkeld door Mare van Koningsveld voor CBK Groningen in samenwerking met SIB Groningen en is onderdeel van de viering van 75 jaar Verenigde Naties in Groningen. Bekijk alle evenementen op www.groningen75jaarvrijheid.nl. De avond wordt mogelijk gemaakt door het VFonds, Future of Freedom (Gemeente Groningen & Provincie Groningen) en Forum Groningen. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Kunst & design in de wereld van de Verenigde Naties.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on