Raak mij aan! Touch me!

Spectaculair opgezette, bloederige avonturenfilm met een indrukwekkende hoofdrol van Daniel Day-Lewis, die zich afspeelt tijdens de pioniersjaren in Amerika rond 1757.

Zevende verfilming van de gelijknamige, klassieke roman van James Fenimore Cooper. De witte, door de indianen opgevoede Hawkeye (Daniel Day-Lewis) worstelt met loyaliteitsproblemen tijdens de Brits-Franse oorlog die ook zijn stam niet onberoerd laat. Bovendien wordt hij verliefd op een Britse officiersdochter (Madeleine Stowe). Met een indrukwekkende hoofdrol van de verbijsterend veelzijdige Day-Lewis (My Beautiful Laundrette, There Will Be Blood), fraaie beelden van Dante Spinotti en een prima regie van Michael Mann. De film kreeg een Oscar voor beste geluid.
 
Deze film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.
Bron: VPRO

The Best of Michael Mann

Ter ere van zijn nieuwste release Ferrari vertonen wij de hele maand maart het allerbeste van filmauteur Michael Mann, vooral bekend door zijn unieke visuele stijl en onconventionele scores. Klik hieronder door naar het hele programma met classics als Heat, The Insider en Miami Vice

Agenda

Maandag 11 maart
18:50 tot 20:52
Special
Camera 2
€ 12,00
Taal
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
112 min
Kijkwijzer
Land
US
Jaar
1992

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: Heat Classics: Heat

Classics: Heat

vr 15 mrt van 20:30 tot 23:30
Classics: The Insider Classics: The Insider

Classics: The Insider

vr 22 mrt van 20:30 tot 23:18

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >