Raak mij aan! Touch me!

Vacature: stagiair programma

Forum Groningen is op zoek naar een meewerkstagiair voor de afdeling Programma en Projecten.

Kom jij hier stagelopen?

Geef jij kleur aan de vele evenementen in het ‘beste gebouw van Nederland’? Kom jij meedenken over programmaformats en de beste manier om actuele onderwerpen een podium te geven? Ben jij  die enthousiasteling die interessante invalshoeken bedenkt, sprekers benadert en research doet voor talkshows en talks met als resultaat een flitsend en inhoudelijk programma voor een bomvolle enthousiaste zaal (of livestream..)? Schroom dan niet te reageren op deze bijzondere stageplaats.

Kom jij hier stagelopen?

Werkzaamheden Programma en Projecten

Als stagiair draai je mee op de afdeling Programma en Projecten van Forum Groningen waar meerdere programmamakers zich bezighouden met publieksevenementen binnen de drie domeinen van het Forum:

  • Actualiteit & samenleving
  • Populaire beeldcultuur
  • Technologie

Je bent werkzaam in een dynamische culturele instelling en op een creatieve en drukke afdeling waarbij veel ruimte is voor je eigen interesses en inbreng. Je maakt kennis met alle aspecten van het maken van publieksprogramma; van de eerste ideeën en research tot aan de uitvoering waarbij je ook contact hebt met de afdeling communicatie en productie.

Binnen het domein ‘Tech’ staan in ieder geval CurioUs? (meerjarenproject over burgerwetenschap), het Maakfestival en het programma in het Smartlab op het programma. Bij evenementen binnen de anderen domeinen kun je ingezet worden voor redacties, research en het samenstellen van talkshows, debatten en festivals.

De concrete invulling van de werkzaamheden zal in overleg plaatsvinden en is ook afhankelijk van jouw achtergrond en interesses. Eventueel is er mogelijkheid voor het zelfstandig organiseren van een (deel) evenement binnen het Forumprogramma.

Werkzaamheden samengevat

  • Deelnemen aan redacties of projectgroepen.
  • Vanuit thema’s of actuele ontwikkelingen research doen naar relevante sprekers, organisaties, beeldfragmenten, citaten etc.
  • Meedenken over het vertalen van thema’s naar publieksprogramma’s.
  • Organisatie van publieksprogramma’s: benaderen van sprekers, onderhouden van contact met samenwerkende organisaties, schrijven van teksten voor website e.d., voorbereiden van de productie, aanwezig zijn op het evenement zelf.
  • Samenwerken met collega’s van productie, communicatie en techniek
  • Hands-on werkzaamheden bij alle voorkomende werkzaamheden (openingen, festivals etc.).

Wij bieden

Een plek en inkijkje in het kloppende hart van het Forum, waar relevante, actuele en soms experimentele programma’s ontstaan. Een interessante ervaringsplek als je kennis en creativiteit wilt vertalen naar het (brede) publiek. Je ontvangt een stagevergoeding van max. € 250,- per maand, mag gratis naar de film bij het Forum en kunt gratis gebruikmaken van onze bibliotheek.

Wat we van je vragen

Je hebt affiniteit met de culturele sector, actualiteit, film, tech en/of populaire beeldcultuur. Je bent nieuwsjunk en nieuwsgierig en je hebt een brede kennis en interesse. Je kunt zelfstandig en flexibel werken en vindt het leuk om te sparren met anderen. Je schrijft foutloos Nederlands en hebt kennis van Microsoft Office. Daarnaast ben je 4 a 5 dagen per week beschikbaar voor de periode september 2024 - januari 2025. Het is mogelijk om één dagdeel per week aan een onderzoeksvraag te werken.

Note: The vast majority of our program is in Dutch, and being able to communicate and relay information in the Dutch language is of importance for this internship. This is why we are currently only looking for interns who speak Dutch fluently.

Meer informatie of solliciteren?

Sluit deze stage aan bij je opleiding (HBO/WO) stuur dan een sollicitatie naar Gerda Vrugteman: g.vrugteman@forum.nl