Raak mij aan! Touch me!

Ontwikkelplein

Waar moet je heen met een hulpvraag? Waar stuur je iemand naartoe voor advies, hulp of ondersteuning op het gebied van basisvaardigheden? Het Ontwikkelplein is de plek voor informatie, oefenen, ontdekken, ontmoeten en praktische hulp. 

De partners van het Ontwikkelplein in Forumbibliotheek Ten Boer stellen zich voor en leggen uit waarom het Ontwikkelplein volgens hen zo goed werkt. Iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur ben je van harte welkom.

Ontwikkelplein Ten Boer

Het Ontwikkelplein is dé plek voor jou. Je kunt er terecht voor praktische hulp. Wil je beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen of voortaan zelf dat digitale formulier invullen? Lukt het maar niet om in te loggen met je DigiD? Loop je tegen een probleem aan met je computer, laptop, smartphone of e-reader? Of ben je op zoek naar een luisterend oor? Kom dan naar het Ontwikkelplein in Ten Boer.

Iedere woensdagochtend tussen 10 en 12 uur is er alle tijd en ruimte om zelf (of samen) mee aan de slag te gaan. De hulp en ondersteuning zijn gratis. Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. 

Hulp- en spreekuren Ten Boer
Ontwikkelplein Ten Boer

Ontwikkelplein Nieuwe Markt

Op het Ontwikkelplein krijg je hulp bij lezen en schrijven en leer je beter om te gaan met de computer en/of de digitale overheid. Naast deze basis staat er aan de Nieuwe Markt maandelijks een thema centraal waarbij we dieper ingaan op een specifiek onderwerp. Denk aan geldzaken, juridische hulp of positieve gezondheid. 

Positieve gezondheid is het derde thema. Iedereen wil graag gezond zijn en zich gelukkig voelen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Donderdag 11 januari helpen we je verder op weg met tips over veerkracht en over wat jouw leven mogelijk betekenisvoller kan maken. Hoe je beter om kan gaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. En hoe je zoveel mogelijk je eigen regie kan voeren. 

Meer info
Ontwikkelplein Nieuwe Markt

Misschien vind je dit ook interessant

Digihuis Digihuis

Digihuis

Hulp nodig bij digitale vragen? In Ten Boer helpen we je op woensdagochtend verder op weg. 

woensdag 6 december 10:00 tot 12:00
Ontwikkelplein Nieuwe Markt Ontwikkelplein Nieuwe Markt

Ontwikkelplein Nieuwe Markt

Het thema van deze maand: Grip op geld. Vragen over financiën? Kom langs!

donderdag 11 januari 15:00 tot 17:00
Hulp- en spreekuren Hulp- en spreekuren

Hulp- en spreekuren

In alle Forumbibliotheken helpen we je graag met (leren) lezen, schrijven, rekenen en computeren.