Raak mij aan! Touch me!
Let's Gro 2023

Let's Gro 2023

Met maquettes, installaties, workshops, film, muziek en meer dan 150 inspirerende sprekers stond Let's Gro op 3, 4 en 5 november stil bij de toekomst van Groningen.

Mooie verhalen

De verhalen over bouwen, leefbaarheid, wonen en de kansen en uitdagingen op het gebied van klimaat, kansenongelijkheid en veiligheid trokken volle zalen. Het stikte van de denkers, sprekers en makers met mooie verhalen en presentaties. Te gast waren onder anderen de droogkomische Rodaan Al Galidi met een verhaal over zijn lange verblijf in een AZC, Milio van der Kamp die vertelde over opgroeien in armoede en maatschappelijke ongelijkheid, Raoul Heertje over de verkiezingen, sociaal geograaf Floor Milikowski over de stad, regio en de Lelylijn en Mariëtte Hamer over veilig uitgaan. De begeleiders en jongeren van Studio-T kregen een bomvolle zaal in beweging en hadden een openhartig gesprek met Hef. Acht politieke partijen kregen op vrijdagavond de vloer voor het Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat.

Nieuw Markt en elders in de stad

Robbert van der Horst bouwde een kunstwerk op de Nieuwe Markt, er werden bomen geplant op de Grote Markt en Cecil Konijnendijk vertelde over het belang van een groene stad. Er was niet alleen programma in het Forum. Ook in Haren, Lewenborg, Selwerd, Ten Boer, de Korrewegbuurt en op diverse plekken in de binnenstad waren voorstellingen, kleine bijeenkomsten, excursies en wandelingen.

Al met al was het een feestelijk , vol en bruisend festival met vele bezoekers uit alle hoeken van de gemeente - van jong tot oud! In 2024 staat Let's Gro gepland voor vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november. Tot dan!

Over Let's Gro

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen waar iedereen welkom is mee te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad en te luisteren en kijken naar inspirerende sprekers, Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.
 

16351

Let's Gro 2022

In 2022 trokken 15.000 bezoekers langs een divers programma met presentaties, talks, workshops, films, muziek en discussies over de kloof, over de inrichting van de binnenstad, over de ambities van de gemeente, over technologische uitdagingen en wat al niet meer.

Let's Gro 2022

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >