Raak mij aan! Touch me!

Introductie ecologisch tuinieren + vragenuurtje

Wil je meer weten/leren over agro-ecologisch boeren? Of heb je prangende vragen over jouw plantensituatie thuis? Quinten Messemaker komt langs en vertelt je graag meer!

In plaats van zelfvoorzienend tuinieren (waarbij je in je eentje rond kan komen van het voedsel uit eigen tuin), hebben ze het bij de Woldtuin in Bedum liever over voedselsoevereiniteit. Het draait er dan om dat de tuinder of boer niet alleen voor zichzelf boert, maar ook voor anderen, zodat de mens niet afhankelijk is van de grotere corporaties. En dat laat zich natuurlijk weer goed rijmen met de zadenbibliotheek! Daarnaast is het voor voedselsoevereiniteit belangrijk dat het voedsel cultureel passend en gezond is en op duurzame en ecologisch verantwoorde manier geproduceerd is. 

Het eten op je bord is niet vanzelfsprekend. Er gaat een heel proces aan vooraf waar talloze boeren bij betrokken zijn. Daarnaast kan er tijdens de transformatie van zaadje tot vrucht nog van alles misgaan. Van slakken tot uitdroging, van vrieskou tot hittegolf, een plant heeft een hoop te doorstaan. Quinten Messemaker, boer op de Woldtuin, komt op 19 mei gratis uitleggen hoe je dit soort tuinproblematiek aanpakt. Vanaf 15:00 uur is hij aanwezig om te vertellen over zijn ervaringen met agro-ecologisch boeren en is er veel ruimte om vragen te stellen over je plantensituatie thuis. Geen vraag is te klein, noch te groot!

Wanneer?Vrijdag 19 mei, 15.00 uur
Waar?Forumbibliotheek Vinkhuizen, Siersteenlaan 480-6 in Groningen
Kosten?Deelname is gratis
14688

Misschien vind je dit ook leuk