Raak mij aan! Touch me!

Forum x Noorderlicht

Forum Groningen en Noorderlicht Internationaal Fotofestival presenteren samen een aantal films, inleidingen en installaties rond het thema van dit jaar: The Makeable Mind.

Forum x Noorderlicht

Noorderlicht Festival en Forum Groningen presenteren samen een aantal bijzondere programma's. Op woensdag 25 augustus vertonen we Bellingcat - Truth in a Post-Truth World. Op zondag 12 september volgt The Truman Show met Jim Carrey. Beide films zeggen iets over de invloed van nieuwe technologieën op onze perceptie van de werkelijkheid. 

Op zondag 29 augustus is er een performance/talk van de VR-installatie Symbiosis, een exclusieve preview van het Nederlandse designcollectief Polymorf. Geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse feministisch socioloog Donna J. Haraway is ‘Symbiosis’ een ervaring waarbij mens, dier en technologie samensmelten door middel van gesproken woord, VR, design, eten, geur en soft robotics. Symbiosis presenteren we in samenwerking met IDFA Doclab, STRP en BredaPhoto.

Gedurende de hele festivalperiode (zaterdag 7 aug t/m zondag 3 oktober) is in het Forum Screen Time van de Nederlandse kunstenaar Helmut Smits te zien: een klok die vreemden met elkaar verbindt via hun smartphone.

Screen Time / Helmut Smits

Gedurende Noorderlicht staat in het Forum Screen Time, de gemeenschappelijke klok die vreemden verbindt. Draag een steentje bij aan dit kunstwerk door zelf een foto up te loaden.

Forum x Noorderlicht programma

Symbiosis - Polymorf

Symbiosis - Polymorf

VR-performance waarin mens, dier en technologie samensmelten

zondag 29 augustus 20:00 tot 21:00
Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Wie kunnen we tegenwoordig nog geloven?

woensdag 25 augustus 19:00 tot 20:45
The Truman Show

The Truman Show

Truman is een reality tv-ster, zonder dat hij het weet

zondag 12 september 19:30 tot 21:37
Screen Time

Screen Time

Gemeenschappelijke klok die vreemden met elkaar verbindt - van 7 augustus t/m 3 oktober