Raak mij aan! Touch me!

Europe Direct

Jouw toegang tot de EU

Europe Direct Groningen is de toegangspoort tot de Europese Unie voor inwoners van stad en ommeland. Ze verstrekken algemene EU-informatie en ze organiseren debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

EU4Groningen: made to vote!

Different backgrounds, different cultures and different countries, though the same goal: increasing the awareness of Groningen citizens to vote in the European Parliament elections that are set to happen from May 23rd until May 26th - in the Netherlands, the day is 23rd, don’t forget. 

++

Verschillende achtergronden, verschillende culturen en verschillende landen, maar hetzelfde doel: Het vergroten van het bewustzijn van Groningse burgers om te gaan stemmen op 23 mei tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat is EU4Groningen! 

Lees meer
EU4Groningen: made to vote!

Me, myself and... Trump

Me, myself and... Trump

Hoe krijg ik in een ander EU-land een verblijfsvergunning? Welke rechten heb ik als mijn vlucht geannuleerd wordt? Welke EU-subsidies kan mijn organisatie aanvragen?

Informatienetwerk EU

Wie informatie zoekt over Europa, weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk in het leven geroepen binnen de gehele Europese Unie: Europe Direct, ook wel EDIC genoemd.

Waar vind je ons?

Europe Direct Groningen bevindt zich op de 2e verdieping van de bibliotheek van het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat 18 te Groningen. Hier vind je actuele boeken over de Europese Unie en allerlei informatie over de Europese wet- en regelgeving en de rechten en mogelijkheden voor EU-burgers. Naast folders en brochures zijn er onderzoeksrapporten over Europees beleid, Europese instellingen en actuele onderwerpen zoals de interne markt, werkgelegenheid, veiligheid, voedselveiligheid, gezondheid en milieu te vinden. Mis je iets in onze EU-collectie? Dan horen wij dat graag!

Adres

Europe Direct Information Centre
p/a Groninger Forum
Oude Boteringestraat 18
9712 GH Groningen

Coördinator: Daphne de Bruijn

Contact

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on