Raak mij aan! Touch me!

Kansrijk – Doorbreek de cirkel van armoede

Wist je dat in elke klas twee tot drie kinderen zitten die in armoede opgroeien?

Om het ‘lastige’ onderwerp armoede in de klas bespreekbaar te maken, is een bijzondere leskist ontwikkeld: een gratis kist vol boeken en lesopdrachten over dit thema. Wie in armoede opgroeit, staat namelijk vaak langs de zijlijn. Met behulp van de leskist worden leerlingen geholpen zich te verplaatsen in de boekpersonages die leven in armoede.

11278

Wat bevat de leskist?

De leskist bevat populaire leesboeken over kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden en die door geldgebrek al vroeg in hun leven voor uitdagingen komen te staan. Aan de hand van lesopdrachten gaan leerlingen op onderzoek uit over het onderwerp 'armoede'.

De kist bevat dertig kinderboeken, klassikale opdrachten voor acht lessen en een lesbrief voor leerkrachten. De lesopdrachten worden in groepjes uitgevoerd en vervolgens aan de klas gepresenteerd.

Kansrijk - Doorbreek de cirkel van armoede is een initiatief van Positive Minds, een stichting die de financiële vaardigheden van kinderen en jongeren stimuleert. De leskist is ontwikkeld in samenwerking met De Bibliotheek aan de Vliet.

Kies een periode waar je voorkeur naar uitgaat. 

1 april - 26 april 20246 mei - 31 mei 2024
8 januari - 14 februari 202410 juni - 12 juli 2024
26 februari - 22 maart 2024 

 

Voor wieGroep 7, 8
WanneerIn overleg
WaarOp school
Duur6 - 8 weken 
Kosten Gratis te leen, en kan in de week voorafgaand aan het project worden opgehaald bij de dichtsbijzijnde Forumbibliotheek
LeerdoelenBurgerschap, lezen

Stuur een mail met de contactgevens school en de gewenste periode naar educatie@forum.nl.

Aanvragen