Raak mij aan! Touch me!
Forum Green House: Het bonenzakje

Forum Green House: Het bonenzakje

Ben jij een van de gelukkige die tijdens Forum Green House een zakje bonen heeft gekregen? Kom alles te weten over de inhoud.

Ik heb de bonen! En wat nu? Om de boontjes te planten boor je één vingerkootje diep in de grond en hier plaats je je boon zodat de ze de kerkklokken nog kunnen horen. De bonen zijn biologisch en komen van kwekerij Bolster. Lees verder of jij de Lady Di of de Emergo boon hebt.

De zwarte boon: Lady Di

Heb jij het zakje ontvangen met de zwarte bonen? Dan ben jij eigenaar van pronkboon Lady Di.

Dit is een draadloze pronkboon met prachtige, aantrekkelijke rode bloemetjes. Deze plant wordt behoorlijk groot en lang en heeft dus een stevige steun nodig. De peulen zijn 28-30 cm lang. Het gewas is groeikrachtig en zeer fors. Wanneer jouw Lady Di bonen volgroeid zijn kun je ze gebruiken in soepen, roerbakgerechten, stamppotten en in nog veel meer gerechten waarin je bonen verwerkt.

De zwarte boon: Lady Di

De witte boon: Emergo

Heb jij het zakje ontvangen met de witte bonen? Dan heb jij de pronkboon Emergo te pakken.

Dit is een vrijwel draadloze pronkboon die wel 27 cm lang kan worden en waar vrolijke witte bloemetjes groeien. De bonen zijn het lekkerste als ze ongeveer 15 cm lang zijn, want dan zijn ze lekker zacht en bijna helemaal draadloos. Op die lengte kun je ze het beste plukken, maar blijven plukken stimuleert de groei. Wanneer de Emergo bonen volgroeid zijn kun je je snijboon vervangen door deze boon in verschillende gerechten.

De witte boon: Emergo

Forum Green House

Vanaf het begin van de lente kleurt het Forum (letterlijk) groen! Tijdens Forum Green House staan we stil bij de relatie tussen mens en natuur door middel van talks, films, een groene markt en een bijzonder groeiend kunstwerk van Merijn Vrij.

Forum Green House