Raak mij aan! Touch me!

Blanco & Tabula verhalenontdekkers

Dim zorgt ervoor dat je je dagelijkse portie striptekenen niet hoeft te missen! 

Blanco & Tabula zijn verhalenontdekkers. Ze zijn op zoek naar nieuwe werelden vol verhalen. Samen met hun ruimte hond Sketch vliegen ze rond in hun ruimteschip De Nocular. Welke werelden komen ze tegen? Dat mag jij gaan verzinnen! 

Elke dag vind je hier nieuwe tips & tricks, verhaalelementen, die je nodig hebt voor je eigen wereld. Zoals karakters, expressie, achtergronden en nog veel meer. Zo maak je stap voor stap een nieuwe wereld en verzamel je genoeg ideeën om je eigen stripboek te maken. Veel plezier! 

Stap 1: Inspiratie
5245

Stap 2: Karakters

Heb je een leuke wereld bedacht? Dan is het nu tijd om verder te gaan met de bewoners! De held, heldin, de schruk en de hond. Teken ze maar eens naast elkaar. Eerst met potlood, dan met inkt en daarna is het tijd om de kleurstiften erbij te pakken. Veel succes! 

Stap 2: Karakters
Stap 2: Karakters

Stap 3: Thema's

Ridders, Cowboys en fantasiewezens! Welk thema je ook bedenkt, onderzoek eerst wat er allemaal bij je thema past. Teken eenvoudige vormen zoals een vierkant, een driehoek en een rondje en maak er leuke elementen en karakters van. Welke vormen ken jij? 

Stap 3: Thema's
Stap 3: Thema's

Stap 4: Expressie

Laat je karakters tot leven komen met expressie! Teken alle gezichtsuitdrukking die je kent. Heb je al eens in de spiegel gekeken? 

Stap 4: Expressie
Stap 4: Expressie

Stap 5: Tekst

Blanco en Tabula zien een nieuwe wereld op hun monitor. Gaan ze landen? Is het veilig genoeg? In deze stap ga je een tekst schrijven in je strip. Zet hem op! 

Stap 5: Tekst
Stap 5: Tekst

Stap 6: Oeps!

Heb je een foutje gemaakt tijdens het inkleuren? Ontdek wat de kracht van zwarte inkt is! 

Stap 6: Oeps!
Stap 6: Oeps!

Stap 7: Achtergrond

Als je een stripwereld maakt, maak je ook een omgeving. Je karakters lopen door een bos, zwerven door de woestijn of zien een kasteel in de verte. In deze stap leert Dim je een achtergrond maken. 

Stap 7: Achtergrond
Stap 7: Achtergrond

Meer tips voor thuiszitters

Minibieb Minibieb

Minibieb

in Groningen!

Jeugd Jeugd

Jeugd

De leukste tips voor thuis!

Film Film

Film

Bekijk ons filmaanbod online via Picl.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on