Raak mij aan! Touch me!

Belastingspreekuur

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte? We helpen je graag. Je bent van harte welkom bij het belastingspreekuur in de maanden maart en april. Een afspraak maak je door te bellen met WIJS. 

De belastingaangifte doe je samen!
Vanaf 1 maart mag je weer aangifte doen van je inkomstenbelasting. Dat kan nog best lastig zijn. Daarom biedt het Forum gratis ondersteuning en advies, samen met de studenten van WIJS Groningen (Wijk Inzet door Jongeren & Studenten). 

Gratis ondersteuning en advies
Je krijgt gratis ondersteuning en advies bij het invullen van je belastingformulieren. Ook kunnen we je helpen bij de toeslagencheck. Daarnaast bieden we hulp bij het aanvragen of activeren van je DigiD. 

Afspraak maken
Omdat we graag de tijd voor je nemen om je zo goed mogelijk te ondersteunen, vragen we je om een afspraak te maken. Dat doe je door te bellen met WIJS, via 06 – 150 909 87. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tijdens kantooruren. 

Heb je een afspraak gemaakt? Dan kun je je bij aankomst in het Forum melden bij het Medialab (naast Wonderland), eerste verdieping oost. 

4645

Agenda

Donderdag 30 maart
10:00 tot 17:00
Vergaderruimte 2
Donderdag 6 april
10:00 tot 17:00
Vergaderruimte 2
Donderdag 13 april
10:00 tot 17:00
Vergaderruimte 2
Donderdag 20 april
10:00 tot 17:00
Vergaderruimte 1
Donderdag 27 april
10:00 tot 17:00
Vergaderruimte 2

Goed voorbereid van huis
Om je goed van dienst te kunnen zijn is het handig om de volgende zaken bij de hand te hebben wanneer we je helpen met de belastingaangifte:

 • Inloggegevens DigiD
 • Jaaropgaven 2022 
 • Banksaldo op 1 januari 2022 en van je spaarrekening 
 • Overzicht van giften
 • Saldo en restschuld 
 • Lijfrente 
 • Bijzondere zorgkosten 
 • In geval van eigen woning:  
  • WOZ waarde  
  • Documenten van je hypotheekakte 

Niet alle gegevens zijn verplicht om aangifte te kunnen doen. Kijk dus goed wat voor jou van toepassing is. 
Het kan handig zijn om ook de gegevens van je partner mee te nemen, als jullie voor de Belastingdienst (fiscale) partners zijn. 

Bij WIJS kun je terecht met al jouw vragen rondom de belastingaangifte. Komen we er zelf niet uit? Dan zoeken we iemand die jou verder op weg helpt. 

Zelf belastingaangifte doen?
Wil je toch liever zelf je belastingaangifte doen, maar heb je thuis de mogelijkheden niet? In alle Forumbibliotheken zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan met belastingzaken. Als je wilt, kun je de belastingaangifte (gratis) printen. Uiteraard zijn de computers en de verbinding goed beveiligd. Wil je hier gebruik van maken? Loop dan even langs de gele balie in de hal.  

Misschien vind je dit ook leuk

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO en IDO+) Informatiepunt Digitale Overheid (IDO en IDO+)

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO en IDO+)

maandag 27 maart 10:00 tot 12:00

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >