Raak mij aan! Touch me!

Hoe zijn we in Nederland omgegaan met het trauma van Srebrenica?

Deze maand is het 25 jaar geleden dat tijdens de oorlog in Joegoslavië de VN-enclave Srebrenica door Servische troepen onder de voet werd gelopen met de moord op duizenden moslimmannen als dramatisch gevolg. Nederlandse Dutchbat-soldaten konden dit niet verhinderen en waren ooggetuigen. Een genocide op Europees grondgebied in de jaren ’90; een trauma voor alle betrokkenen en een zwarte bladzijde in de Europese en Nederlandse geschiedenis.

Met o.a. journalist en schrijver Frank Westerman en veteraan Wim Dijkema kijken we hoe we in die 25 jaar als Nederland zijn omgegaan met het trauma van Srebrenica. Mario Miskovic leidt het gesprek.

Het gesprek is bij te wonen in de Rabo Studio en live vanuit huis via Platform F.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Zomertalks: Het trauma van Srebrenica.

Frank Westerman

Frank Westerman is schrijver en journalist. Hij was correspondent in Belgrado en schreef samen met collega Bart Rijs het boek Het zwartste scenario over de val van Srebrenica. Westerman en Rijs wisten in 1994 als enige Nederlandse verslaggevers door te dringen tot de omsingelde enclave. In 2015 verscheen een nieuw boek, De slag om Srebrenica.

Frank Westerman

Wim Dijkema

Wim Dijkema maakte als bataljonsvoorlichter onderdeel uit van Dutchtbat 3. De oud-adjudant is na de missie en tot op de dag vandaag volop bezig geweest met het verhaal van Srebrenica door lezingen te geven, een boek samen te stellen en vrijwilligerswerk te doen in Bosnië en ook in gesprek te gaan met nabestaanden.

Wim Dijkema

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Zomertalks: Het trauma van Srebrenica.

Platform F

Kijk en luister vanuit huis naar onze talks en interviews

Platform F

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on