Raak mij aan! Touch me!

Anime meesterwerk en wereldwijd box-office succes, meeslepend, magisch en hartveroverend.

Dorpsmeisje Mitsuha droomt van de grote stad. “Maak me alsjeblieft een knappe Tokyo jongen in mijn volgende leven!” Als haar wens onverwacht uitkomt, verandert haar saaie voorspelbare leven in een spannend, hilarisch avontuur. Zonder dat ze er controle over hebben switchen Mitsuha en stadsjongen Taki van lichaam en leven. Als ze ook nog een manier vinden om berichten uit te wisselen, leren ze elkaar steeds beter kennen. Maar dan verschijnt er een gigantische meteoriet aan de hemel en neemt de spanning toe. Ze willen elkaar ontmoeten. Maar is hun connectie daar sterk genoeg voor?

Een overweldigende body-swap romance waarin tijd, het lot en de liefde van twee zielsverwanten samenkomen. Adembenemend geanimeerd: van hyperrealistische stadsgezichten en de meest spectaculaire astrale magie en natuurrampen tot hallucinerende beelden in krijtpastel. Zelfs de grootste cynicus kan niet anders dan zich hieraan overgeven en zich laten meevoeren naar een andere wereld.

Met inleiding van Tess Wiskerke | zo 4 juni

Bij de voorstelling van zondag 4 juni is Tess Wiskerke, anime-curator van het Kaboom Animation Festival, aanwezig voor een inleiding.

Tijdens Framed geeft Tess ook een Anime talk, waarin ze het werk van Makoto Shinkai bespreekt. Wat maakt zijn oeuvre zo uniek in de enorme wereld van anime, en hoe heeft hij zich in de loop der jaren ontwikkeld?

Agenda

Zondag 4 juni
13:30 tot 15:26
Framed: Anime Films, met inleiding
Camera 2
€ 11,50
Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
116 min
Kijkwijzer
Land
Japan
Jaar
2016
Regie
Makoto Shinkai

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Meer Framed

Framed Rooftop Cinema: Spirited Away Framed Rooftop Cinema: Spirited Away

Framed Rooftop Cinema: Spirited Away

vrijdag 2 juni 22:30 tot 00:40
Suzume Suzume

Suzume

zondag 4 juni 19:30 tot 21:42
Weathering With You Weathering With You

Weathering With You

zondag 4 juni 16:00 tot 17:54

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >