Raak mij aan! Touch me!

Wat gebeurt er als de vader van filmmaker Ruud Lenssen de diagnose dementie te horen krijgt?

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Regisseur aanwezig | 22 januari

Tijdens de voorstelling van 22 januari zal Ruud Lenssen aanwezig zijn.

Extra voorstelling

Deze film krijgt een extra voorstelling. Mis hem niet!

Agenda

Woensdag 22 januari
19:00 tot 20:45
Regisseur aanwezig
Camera 4
€ 10,50
Zondag 26 januari
14:00 tot 15:40
Camera 5
€ 10,50
Taal
Nederlands gesproken
Duur
71 min
Land
Nederland
Regie
Ruud Lenssen

Docs

Iedere woensdagdavond (oké, eigenlijk nog vaker): intrigerende, somsverontrustende en altijd interessante documentaires.

Docs

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on