Raak mij aan! Touch me!

Waddencafé: Wij & het WAD. Ontdek hoe wij, de vogels en het wad samengaan

Na het succes van de natuurfilm WAD komt Ruben Smit Productions dit najaar met een vervolg; de korte documentaire Wij & het WAD. Zoals de titel al doet vermoeden staat de mens deze keer centraal. Wij & het WAD is een bloemlezing van de vele visies waarin met name vogels een bijzondere rol spelen. Visies op hoe de bewoners van het Wad, mens en dier, zich tot elkaar verhouden. Waar wringt het en wat we kunnen we daaraan doen?

Negen sprekers nemen de kijker mee in de dagelijkse wereld van de wadbewoners: de vogels. Ze vertellen over hoe het wad hen raakt. Welke vogels waardevol zijn en hoe het wad hun leven veranderde. Over hoe ze hebben leren kijken met andere ogen. Over de natuurlijke processen op het wad. Over hoe mensen zich op de Wadden bewegen; van festivals tot hardloopwedstrijden. En over hoe dat soms misgaat met loslopende honden of al wadlopend over een hoogwatervluchtplaats. Over de grote ontwikkelingen zoals klimaatverandering, gasboringen, stikstof en zinkende containerschepen vol nutteloze plastic rommel. Na afloop gaan we in het Waddencafé in gesprek over de film en over wat we zelf kunnen betekenen voor het wad.

Het doel van het Waddencafé is om deelnemers te inspireren en te laten reflecteren op hun eigen handelen. Zelfs de grootste Waddenfan kan namelijk misschien nog iets meer doen om het Wad te helpen.

Meer info >

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Waddencafé: Wij en het WAD.

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on