Raak mij aan! Touch me!

Ben jij gek op verhalen? Lees je altijd voor het slapen gaan? Hou je ervan om personages, avonturen en nieuwe werelden te verzinnen? Dan is deze cursus voor jou!

In vier middagen leer je hoe je op een goed idee komt, een verhaallijn bedenkt en sprankelende personages tot leven wekt. En natuurlijk hoe je jouw hoofdpersonen op een geloofwaardige manier met elkaar laat praten. Of zingen. Of zwijgen. Want het leuke is: in de wereld van het (korte) verhaal kan en mag alles! Tijdens de cursus krijg je opdrachten, schrijf je aan je eigen verhaal en ontvangt daar feedback op. Na afloop worden de verhalen gebundeld, gevolgd door een heuse, feestelijke bundelpresentatie waarna een exemplaar mee naar huis krijgt.

Verhalenverteller Lieke van den Krommenacker loodst je door de vier lessen. Zij schreef al verhalen toen Harry Potter nog lang niet geboren was en heeft zoveel boeken dat er steeds extra kasten in huis moeten komen. Ook schreef ze als een van zeven Kortschrijvers jarenlang verhaaltjes in maximaal 140 tekens op Twitter en publiceerde ze het boek Hogelandlopers, waarin de elfjarige Joris op zoek gaat naar zijn verdwenen moeder. 

Deze cursus is geschikt voor kinderen tussen de 9 - 12 jaar.

Data woensdag 21/9, 28/9, 5/10 en 12/10
Tijden 15.30 - 17.15 uur
Docent Lieke van den Krommenacker
Locatie Forum, Nieuwe Markt 1
Kosten € 30,00 voor 4 lessen / Stadjerspashouders € 10,00

 

Agenda

Woensdag 21 september
15:30 tot 17:15
Cursus 1
€ 30,00

Nieuwe vlog!

Met schrijftips van Tjibbe Veldkamp

Een verhaal verzinnen en opschrijven, hoe doe je dat eigenlijk? Hanne gaat langs bij Tjibbe Veldkamp, die al veel kinderboeken heeft geschreven. Hij helpt haar bij het verzinnen van een verhaal en hij heeft goede tips. Daarmee kun jij ook aan de slag!

Nieuwe vlog!

Misschien vind je dit ook leuk

Kinderlezing: Alles wat je altijd wilde weten over... Donald Duck Kinderlezing: Alles wat je altijd wilde weten over... Donald Duck

Kinderlezing: Alles wat je altijd wilde weten over... Donald Duck

Jan-Roman Pikula vertelt je alles over hoe je Donald Duck tekent!

zondag 18 september 13:00 tot 14:00
Schrijver in-1-dag Schrijver in-1-dag

Schrijver in-1-dag

Word jij schrijver in 1 dag?

woensdag 20 juli 10:00 tot 15:00
Storyworld Storyworld

Storyworld

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games.

maandag 27 juni 12:30 tot 13:30

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox? >