Raak mij aan! Touch me!

Volwassen zwart-komische animatiefilm waarin geïndoctrineerde schattige beertjes strijden om het magische bos terug te claimen van een machtige volksstam van eenhoorns. 

De twee berenbroertjes Bluey en Tubby worden eropuit gestuurd om een vermiste legereenheid te vinden in het gevaarlijke magische bos dat is overgenomen door de eenhoorns. De oorlog is al generaties lang gaande, en toch blijven de beertjes strijden voor wat zij zien als hun goed recht. 

  Er zijn geen mensen als personages te vinden in Unicorn Wars, maar de mensheid en hun gedrag worden wel onder een loep gehouden. Hoe wordt oorlog gevoerd, en hoe beïnvloedt dit een maatschappij? Wat zijn de gevolgen van propaganda en desinformatie op een individu? De Spaanse animator Alberto Vázquez verwerkt deze serieuze vragen in een film met superschattige karakter-ontwerpen en een kleurrijke, soms psychedelische animatiestijl, terwijl de afgrijselijke gevolgen van oorlog voeren terug zijn te zien in het verhaal en de animatie; de film gooit namelijk alle remmen los en bevat zeer bloederige scènes. Één ding is zeker: dit is niet voor kinderen gemaakt. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Unicorn Wars.

Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
92 min
Kijkwijzer
Jaar
2022
Regie
Alberto Vázquez

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >