Raak mij aan! Touch me!

Prachtig Noors-Belgisch animatie-epos gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de eerste zeppelin reis naar de Noordpool. Centraal staat Titina: de eerste - en laatste - fox terriër op de Noordpool. 

Een boeiend verhaal over opmerkelijke uitvindingen, onbaatzuchtige toewijding en gewaagde expedities, dat de beroemde Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen en de Italiaanse uitvinder en luchtschippiloot Umberto Nobile volgt. Titina komt tot leven door prachtige, ogenschijnlijk eenvoudige, van het scherm spattende 2D animatie en archiefbeelden, en doet op momenten denken aan The Iron Giant en het werk van Hayao Miyazaki.

Het verhaal van Titina komt tot leven in een combinatie van eenvoudige maar charmante animatie en informatieve documentaire beelden, waarbij de ware stemmen en persoonlijkheden van Titina en de ontdekkingsreizigers op de voorgrond van het verhaal blijven staan. Dus laten we een adembenemende reis maken met deze kleine, vriendelijke Italiaanse ‘prinses van ijs’.

Titina verovert onmiddellijk je hart en herinnert je aan de kracht van doorzettingsvermogen, moed en liefde.

Agenda

Woensdag 5 juli
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Noors gesproken, Nederlands onderitteld
Duur
90 min
Kijkwijzer
Land
Noorwegen
Jaar
2022
Regie
Kajsa Næss

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >