Raak mij aan! Touch me!

Thrillerschrijven in één dag met Sander Blom

De thriller is misschien wel het populairste boekengenre, met grote internationale auteurs als Stephen King, Karin Slaughter en Dan Brown en schrijvers als Jeroen Windmeijer en Saskia Noort binnen onze landsgrenzen. Maar hoe schrijf je een goede thriller? Hoe creëer je een geloofwaardig plot dat niet te voorspelbaar wordt, hoe schep je interessante karakters waarin de lezer zich kan herkennen en hoe hou je tempo in een verhaal?

Thrillerauteur Sander Blom geeft les in de basisvaardigheden voor het schrijven van een spannend verhaal en gaat samen met de deelnemers aan de slag met het schrijven van een korte tekst en het analyseren van elkaars werk. Een volledige thriller zal er aan het einde van de dag waarschijnlijk nog niet liggen, maar wie weet heb je het begin van jouw boek wel te pakken!

Agenda

Zaterdag 3 juni
14:00 tot 18:00
Cursus 3
€ 35,00

Over Sander Blom

Sander Blom groeide op in Winschoten en woont tegenwoordig in Aduard. 

Hij debuteerde in 2019 met de thriller Bezeten bij Loft Books, imprint van Ambo|Anthos. Daarna verschenen de thrillers Dodenherdenking (2021, Uitgeverij Palmslag), Heilige Grond (2022, Uitgeverij Passage) en Voor niets gaat de zon op (2023, Loft Books) van zijn hand. Ook publiceerde hij twee foto- en verhalenboeken – Mythisch Groningen en Mythisch Drenthe – bij Uitgeverij Passage. 

Naast zijn werk als auteur heeft Sander een eigen filmproductiebedrijf en werkt hij als producent en regisseur aan (korte) speelfilms.

Misschien vind je dit ook leuk

Echt Gebeurd Echt Gebeurd

Echt Gebeurd

woensdag 7 juni 19:30 tot 22:00
Mijlpalen in de literatuur Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

dinsdag 20 juni 19:30 tot 21:30

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >