Raak mij aan! Touch me!

Ontdek de geheimen van het schrijven van een meeslepende thriller met auteur Sander Blom. Leer de essentiële vaardigheden voor een boeiend plot, intrigerende personages en het behouden van een spannend tempo. 

De thriller is misschien wel het populairste boekengenre, met grote internationale auteurs als Stephen King, Karin Slaughter en Dan Brown en schrijvers als Jeroen Windmeijer en Saskia Noort binnen onze landsgrenzen. Maar hoe schrijf je een goede thriller? Hoe creëer je een geloofwaardig plot dat niet te voorspelbaar wordt, hoe schep je interessante karakters waarin de lezer zich kan herkennen en hoe hou je tempo in een verhaal?

Thrillerauteur Sander Blom geeft les in de basisvaardigheden voor het schrijven van een spannend verhaal en gaat samen met de deelnemers aan de slag met het schrijven van een korte tekst en het analyseren van elkaars werk. Een volledige thriller zal er aan het einde van de dag waarschijnlijk nog niet liggen, maar wie weet heb je het begin van jouw boek wel te pakken!

Over Sander Blom

Sander Blom groeide op in Winschoten en woont tegenwoordig in Aduard. Hij debuteerde in 2019 met de thriller Bezeten. Daarna verschenen de thrillers Dodenherdenking (2021), Heilige Grond (2022) en Voor niets gaat de zon op (2023) van zijn hand. Ook publiceerde hij twee foto- en verhalenboeken: Mythisch Groningen en Mythisch Drenthe. Naast zijn werk als auteur heeft Sander een eigen filmproductiebedrijf en werkt hij als producent en regisseur aan (korte) speelfilms.

Agenda

Zondag 9 juni
13:00 tot 17:00
Cursus 3
€ 35,00

Misschien vind je dit ook leuk

Fantasyschrijven in één dag Fantasyschrijven in één dag

Fantasyschrijven in één dag

Ontdek de geheimen van het fantasyschrijven in slechts één dag, met auteur Erik Betten. 

za 18 mei van 13:00 tot 17:00
Dichter in één dag Dichter in één dag

Dichter in één dag

Van witte pagina naar afgerond gedicht - hoe gaat dit proces in zijn werk? Leer het in 1 dag!

za 25 mei van 13:00 tot 17:00
Essayist in één dag Essayist in één dag

Essayist in één dag

Leer stukken schrijven met een serieus-speelse insteek, in één dag! Met Doeke Sijens.

za 1 jun van 13:00 tot 17:00
Filosoof in één dag Filosoof in één dag

Filosoof in één dag

Met De Verlichting als inspiratie, ontpop je jezelf tot Filosoof in één dag met Jabik Veenbaas.

za 8 jun van 13:00 tot 17:00