Raak mij aan! Touch me!

Met haar veelbekroonde debuut toont filmmaakster Jennifer Kent op huiveringwekkende wijze dat een monster ook van binnenuit kan komen in de vorm van angsten en trauma's.

Moeder Amelia leest haar zoontje Samuel voor uit een boek dat vervolgens een diep verontrustende rol in hun leven gaat leiden. Bestaat het getekende monster uit het boek echt, of alleen in de fantasie van het jochie? En wat gaat er om in het hoofd van de emotioneel wisselvallige moeder?

Jennifer Kent maakt van haar speelfilmdebuut, naar haar korte film Monster, een fascinerend angstaanjagende wirwar van associaties die van bovennatuurlijke of psychologische aard kunnen zijn. Regisseur Kent en actrice Davis vielen flink in de prijzen.

Let op: Engels gesproken, Engels ondertiteld

Bron: VPRO

Deze film is onderdeel van het themaprogramma Creatures from the Depths, met baanbrekende, moderne én klassieke monsterfilms uit alle uithoeken van de wereld.

HELE PROGRAMMA

Extra informatie

Het aangekondigde tijdstip op jouw filmticket komt overeen met de start van het 'voorprogramma'. Dit voorprogramma duurt ongeveer 15 minuten. Na dit programma sluiten de deuren van de filmzaal en mag je niet meer naar binnen. Kom dus echt op tijd, dan kun je rustig een fijne plek uitzoeken. Een kwartier voor de starttijd is de zaal alvast geopend.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor The Babadook.

Taal
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
94 min
Kijkwijzer
Acteurs
Essie Davis, Noah Wisemen, Hayley McElhinney
Land
Australië
Jaar
2014
Regie
Jennifer Kent

Misschien vind je dit ook leuk

Best of IDFA: Audience Favorites Best of IDFA: Audience Favorites

Best of IDFA: Audience Favorites

zondag 19 november 10:00 tot 18:00
Oppenheimer Oppenheimer

Oppenheimer

woensdag 4 oktober 19:30 tot 22:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >