Raak mij aan! Touch me!

Het zevenjarige zoontje van Amelia (Esse Davis) is geobsedeerd met monsters.

Samuel (Noah Wiseman) is onhandelbaar, druk en angstig en hangt volledig aan zijn moeder. Maar Amelia zelf heeft het ook bepaald niet makkelijk. Haar man kwam om tijdens een auto-ongeluk, op weg naar het ziekenhuis waar Amelia van Samuel zou bevallen. Haar rouw, schuldgevoel en gitzwart verdriet blijven rondspoken en ze raakt steeds verder geïsoleerd door slaapgebrek en de groeiende aandacht die haar op-je-zenuwen-werkende zoontje eist.

Het mysterieuze prentenboek Mister Babadook, waar Samuel opeens mee thuiskomt, maakt hem alleen maar panischer en drijft de relatie tussen moeder een zoon tot het uiterste. Bestaat het sinistere monster uit het boek dan echt? Moeten we bang zijn voor Samuel of juist vrezen voor zijn leven?

The Babadook is het indrukwekkende en veelbekroonde filmdebuut van de Australische Jennifer Kent. Het is een ontzettend effectieve horrorfilm, maar ook een prachtige en goed-uitgewerkte metafoor voor rouw en de overweldigende angst voor iets dat dreigt nooit meer te verdwijnen.

Let op: deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Met inleiding | Wo 29 sep

Deze voorstelling wordt ingeleid door Barend de Voogd. Hij is oud-hoofdredacteur van genrefilmmagazine Schokkend Nieuws en freelance filmjournalist voor o.a. Holland Film Nieuws. Hij schreef in 2017 het koffietafelboek Tot de laatst akte!, over de bijzondere avonturen van particuliere verzamelaars van 35mm-film. Op dit moment werkt hij aan een historische studie over de Haagse filmfabriek Profilti in de jaren 30.

Agenda

Woensdag 29 september
21:00 tot 22:45
Met inleiding
Camera 2
€ 11,00
Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Duur
94 min
Kijkwijzer
Acteurs
Essie Davis, Noah Wisemen, Hayley McElhinney
Land
Verenigde Staten
Jaar
2014
Regie
Jennifer Kent

Women Make Film

Sinds het begin van de cinema schrijven, regisseren en produceren vrouwen films. Maar in filmlijstjes en bij prijsuitreikingen vind je ze niet zo vaak. In september 2021 zie je daarom de nieuwe monumentale docuserie Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema én vertonen we zo’n 25 essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers.

In samenwerking met Internationaal Filmfestival Assen.

Meer Women Make Film

Tigers Are Not Afraid

Tigers Are Not Afraid

Hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje

zondag 19 september 20:00 tot 21:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >