‘Echt voedsel’ met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder voedingswaarde, waar we helaas ook nog eens geen genoeg van kunnen krijgen. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. Wie wijst ons de weg naar een gezondere toekomst?
Volgens voedselfabrikanten dragen wijzelf vooral de verantwoordelijkheid voor onze voedselkeuzes. Maar is dat wel zo? Want wat is de rol van beleidsmakers in een stad als Groningen? Hoe kan het anders? En waar beginnen we? Een vermakelijk tweegesprek met meer dan voldoende ruimte voor jouw inbreng en vragen.
Teun van de Keuken is journalist, columnist, podcaster en programmamaker. Hij is auteur van het recent verschenen De mens is een plofkip. Wilbert van de Kamp is de helft van de Linkse Mannen en zet zich al jaren in voor gezond en lokaal voedsel in Stad en Ommeland. Nog meer weten over dit thema? Kom dan op zaterdag 9 november in de middag naar het Stadhuis voor het Snertfeest waar we uitgebreid spreken over voedsel.
Dit programma wordt opgenomen en is later terug te kijken op het YouTube-kanaal van Forum Groningen.