Raak mij aan! Touch me!

De tastbare wereld wordt steeds meer en vaker aangevuld met virtuele realiteit: als een laag eroverheen (Augmented Reality), een volledig nieuwe wereld (Virtual Reality) of een combinatie daarvan (MR). De technologische mogelijkheden blijven groeien. Waar staan we nu, waar gaat het heen?

Techstage: Extended Reality laat je kennismaken met verschillende nieuwe en interessante VR/AR/MR-projecten en toepassingen - serious én fun.

Techstage wordt georganiseerd in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, WeGoVR en ATOS.

Avond via livestream

Vanwege de coronamaatregelen is de avond live online te volgen via Platform F. Tickets voor deze livestream zijn verkrijgbaar tot dinsdag 11 mei 17.00 uur. Voorafgaand aan de show ontvang je van ons een mail met de inloggegevens van de livestream.

Naar Platform F

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Techstage: Extended Reality.

Een Spoedcursus Traffic Jams VR

In een wereld zonder stoplichten, is er één die de scepter zwaait. Stap op het kruispunt als 's werelds slechtste verkeersregelaar en leid onbeschofte voetgangers, ongeduldige chauffeurs en af en toe een meteoriet langs de weg voordat de woede toeslaat.

Yannis Bolman is CEO bij Little Chicken Game Company, een prijswinnende gamestudio in Amsterdam. In 2021 bracht Little Chicken Traffic Jams uit, uitgegeven door Vertigo Games. In deze presentatie nemen we een kijkje in de ontwikkeling van het spel voor alle VR-platforms.

Een Spoedcursus Traffic Jams VR

3D & AR in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Haye Glas is technisch geneeskundige en 3D expert MKA bij UMCG. Bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie in het UMCG worden operaties in 3D voorbereid, precies op maat per patiënt. Door deze 3D-planningen wordt er voorspelbaar en accuraat behandeld. Augmented reality is een nieuwe toevoeging op deze workflow, en heeft zijn specifieke voordelen. 

3D & AR in de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Made in VR

Bastiaan Hooimeijer is CTO/Animator bij Happy Ship, de Groningse animatiestudio met een volle prijzenkast, met daarin meerdere Gouden Kalveren, waaronder die voor de animatiefilm Polska Warrior.

Bastiaan is al vanaf het begin van de VR-revival bezig met het gebruiken van VR als creatie-medium: hij maakt niet alleen voorstellingen bedoeld voor VR, maar maakt ze het liefst ook direct in VR. Hij geeft een demonstratie van hoe dat in zijn werk gaat, en vertelt wat de beweegredenen achter die werkwijze zijn.

Made in VR

GECANCELLED: Grenzeloos werken met slimme brillen

Door prive-omstandigheden is Tim Nijland helaas niet in staat zijn presentatie over smart glasses te geven.

In 2020 ging de wereld op slot. Grenzen dicht, vliegtuigen aan de grond, maar het werk gaat gewoon door. Hoe gaan bedrijven hier mee om? Nou, onder andere door de inzet van slimme technologie zoals smartglasses. Tim Nijland, CMO van VR Owl, neemt je mee in de mogelijkheden met enkele praktijkcases en een visie op de toekomst van remote werk.

 

GECANCELLED: Grenzeloos werken met slimme brillen

Host: Rutger Middendorp

Rutger is freelance ideeënman en verhalenmaker. Hij werkt onder andere als blogger voor Bright (RTL), en het FD. Daarnaast is hij coach en doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur.

Host: Rutger Middendorp

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on