Een bijzondere gast schuift aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek.

Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Agenda

Vrijdag 20 september
12:15 tot 13:15
Te gast: Josephine Rombouts
De Cirkel
Vrijdag 18 oktober
12:15 tot 13:15
Te gast: Maarten Spanjer
De Cirkel

Josephine Rombouts | 20 september

Josephine Rombouts schreef een fascinerend boek over haar belevenissen op een Schots kasteel: Cliffrock Castle. En nu is er het vervolg: Terug naar Cliffrock Castle.

Tegen het onwaarschijnlijk mooie decor van de Schotse westkust, en de nog onwaarschijnlijker wereld van de Britse aristocratie, tekent Rombouts het verhaal op van absolute feodale macht, jagers die antiek verhuizen, een teckel die je carrière kan breken en een kasteel waar roze verf wordt bezorgd. De vraag is: voor binnen of voor buiten?

Óók leuk!

Want, helemaal in dezelfde setting en sfeer, maar dan terug in de tijd: de speelfilm Downton Abbey. Vanaf 12 september te zien bij het Forum!

Josephine Rombouts | 20 september

Maarten Spanjer | 18 oktober

Schrijver en acteur Maarten Spanjer schreef een nieuw boek: Geluk is een herinnering. Hij vertelt over ontmoetingen met legendarische figuren als Jan Wolkers, Ko van Dijk en zelfs de Braziliaanse stervoetballer Pelé. En wilt u weten waarom Karel Appel maar wat aanrotzooide, wat Rijk de Gooyer in een aquarium met siervissen te zoeken had en waarom de Amerikaanse zanger Johnny Cash zo snurkte? Lees het boek.

Geluk is een herinnering geeft een indringend en bij vlagen hilarisch beeld van de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een opgroeiende Amsterdamse jongen in een land dat herstellende is van de oorlog.

Maarten Spanjer | 18 oktober

Hier vind je de Naked Lunch

Meer in deze bibliotheek:

Douwe serveert Douwe serveert

Douwe serveert

donderdag 3 oktober 12:15 tot 13:15

Boekentips in je inbox? >

Boekentips in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on