Raak mij aan! Touch me!

Stort in een sinistere onderwereld vol gigantische pratende insecten.

In deze verfilming volgt regisseur David Cronenberg de parttime verdelger en fulltime drugsverslaafde Bill Lee terwijl die zich stort in de nachtmerrieachtige Interzone, een sinistere onderwereld vol gigantische pratende insecten.

Om zijn verfilming te realiseren verzon Cronenberg een slimme list: hij baseerde zijn scenario niet alleen op Burroughs gecompliceerde roman, maar ook op diens biografie. Op die manier toont de film ook het schrijfproces van het boek en zijn de personages losjes gebaseerd op vrienden en bekenden van Burroughs. Waaronder schrijvers Jack Kerouac en Allen Ginsberg, die hem assisteerden bij het schrijven van de roman.

Naked Lunch groeide uit tot een cultfavoriet en toont naast films als The Fly en Crash wederom Cronenbergs talent en vindingrijkheid om ‘onmogelijke’ boeken naar het witte doek te brengen.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Eerst het boek lezen?

Reserveer het boek

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Naked Lunch.

Taal
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
115 min
Land
Verenigde Staten
Jaar
1991
Regie
David Cronenberg

Onverfilmbare boeken

Er worden regelmatig populaire films gebaseerd op boeken. Maar hoe zit het met die werken waarvan het onmogelijk lijkt ze te verfilmen? Diverse filmmakers waagden zich aan ‘onverfilmbaar’ geachte boeken, met wisselend succes. Met Onverfilmbare boeken richten we de spotlight op zeven ambitieuze en bijzondere boekverfilmingen.

Onverfilmbare boeken

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >